Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Havazás és hóvihar a hegyvidéken. Mérsékelt havazás és szél az ország nagy részén

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteki előrejelzése szerint az ország nagy részén mérsékelt havazás és a szél felerősödése várható, illetve a hegyvidékre sárga figyelmeztetés van érvényben vasárnap délutánig jelentős mennyiségű havazás és vihar miatt 26 megyében, köztük Hargita megyében is.

Az északnyugati régiókban kezdődő havazás fokozatosan kiterjed az ország nagy részére. Helyenként friss hóréteg képződik, főként a magasan fekvő területeken. A csapadék mennyisége helyenként meghaladja a 20-30 l/nm-t, főként az ország nyugati részén.

A szél átmenetileg helyenként felerősödik, az ország nagy részében sebessége eléri az 50-60, a hegyvidéken a 65-75 kilométert óránként.

Megjegyzés: Vasárnaptól lehűlés, fagyos éjszakák várhatók, főként a Kárpátok közti régiókban.

Pénteken 20:00 órától vasárnap 18:00 óráig az ország 26 megyéjében 1800 méter felett 80-90 km/h sebességű szél és hóviharok várhatók, csökken a látótávolság. A Déli Kárpátok nyugati részén a csapadék mennyisége meghaladja a 30-40 l/nm-t, jelentős hóréteg képződik.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.