Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Felhőszakadások, villámlás, zivatar és jégeső este tíz óráig

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat rossz időre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetést bocsájtott ki az ország több megyéjére, köztük Hargita megyére is, ma, június 10-én 22:00 óráig.

A pénteki nap folyamán Olténiában, Munténia nyugati részén, dél és kelet Erdélyben, Moldva északi részén és a hegyvidéken légköri instabilitás várható, ami felhőszakadásszerű esőben, gyakori elektromos kisülésekben, zivatarokban és jégesőben nyilvánul meg.

A légköri instabilitás vasárnapig, június 13-án 23:00 óráig tart. A fent említett időjárási jelenségek a délutáni órákban és este nyilvánulnak meg, a domb- és hegyvidéken, valamint az ország déli, központi és keleti részén.

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka a jelentős mennyiségű esőzések térképe fokozatosan kiterjeszkedik északnyugati irányból az egész országra. A csapadék mennyisége meghaladja a 15-20, helyenként a 25-50 litert négyzetméterenként.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük