Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sárga és narancssárga viharkód érvényes Hargita megyében

 

Az Országos Meteorológiai Hivatal (ANM) frissítette az instabil időjárásra vonatkozó sárga és a narancssárga figyelmeztetéseket, amelyek Hargita megyére is érvényesek.

SÁRGA KÓD

Átmenetileg fokozott légköri instabilitás várható augusztus 18, 10:00 óra és augusztus 19, 08:00 óra között.

Lesznek időszakok, amikor a légköri instabilitás fokozódik, és gyakori elektromos kisülésekben, zuhogó esőben, helyenként viharokban és jégesőkben nyilvánul meg. Ilyen jelenségek lesznek szerdán (augusztus 18.) Munténiában, Moldova nagy részében, helyenként Erdélyben és Olténia északkeleti részén, valamint szerdáról csütörtökre virradó éjszaka Dobrudzsában is. Rövid időközönként vagy felhalmozódást követően a víz mennyisége meghaladja a 25 … 40 litert / négyzetméter.

Megjegyzés: Hasonló jelenségek szűkebb területeken országszerte előfordulnak.

NARANCSSÁRGA KÓD

Fokozott légköri instabilitás várható augusztus 18, 14:00 óra- augusztus 19, 06:00 óra között.

Az említett intervallumban Munténia északi és keleti részén, Dobrudzsa nagy részében, Dél -Moldovában, Délkelet -Erdélyben, valamint helyenként a Déli- és Keleti -Kárpátokban erős viharos időszakok lesznek, 70 … 90 km/h- s széllökésekkel, zuhogó felhőszakadásszerű esőkkel, gyakori villámlással és jégesővel. A vízmennyiség meghaladja a 30 … 40, elszigetelten az 50 … 70 litert / négyzetméterenként.

A meteorológiai jelenségek alakulásától és intenzitásától függően az Országos Meteorológiai Hivatal frissíti az előrejelzéseket.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.