Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vörös kánikula riadó az ország nyugati részében. Hargita megyében sárga kód érvényes

 

 

Sárga jelzésű hőség, kánikula és kellemetlen hőérzet riadó van érvényben az egész országban, június 24-25-én. A hőmérséklet- páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet. Munténiában, Dobrudzsába, Moldvában és Erdély keleti részén a legmagasabb hőmérséklet 33-37 fok, helyenként nem csökken 20 fok alá.

Narancs jelzésű hőségriadó érvényes Olténiában és Erdély legnagyobb részében június 24-24-én. Csütörtökön és pénteken a hőmérsékleti értékek elérhetik a 37-39 fokot Olténiában, a 35-37 fokot Erdély legnagyobb részében. Az éjszakai hőmérsékleti értékek 20-22 fok között várhatók.

A meteorológiai szolgálat vörös jelzésű kánikula riadót bocsátott ki Máramaros, Szatmár, Szilágy, Bihar, Arad, Temes és Krassó-Szörény megyére. Az előrejelzés szerint ezekben a megyékben június 24-25-én a hőmérséklet elérheti a 39-41 fokot is, éjszaka sem lesz 20-24 foknál kevesebb. Kellemetlen hőérzetre számítsunk.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük