Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Code Kids Fest Hargita 2020

Foto: http://biblioteca.judetulharghita.ro

A csíkszentdomokosi Robokóderek képviselik megyénket a december elején sorra kerülő országos versenyen.

A Code Kids Fest Hargita 2020 tudományos vásár keretében a megye könyvtáraiban tevékenykedő Code Kids programozó gyerekcsapatok bemutatták eddigi legsikeresebb munkáikat. Az esemény folyamán sor került Simon Károly kolozsvári egyetemi oktató kiterjesztett valóság témájú interaktív online előadására és számos egyéb bemutatóra.

A zsűri értékelte a termékek komplexitását, gyakorlatiasságát valamint a bemutatók minőségét. A felsorolt szempontoknak leginkább a csíkszentdomokosi Robokóderek Biztonságos közlekedés témájú projektje felelt meg, sorrendben következett a csíkszeredai Hackerek csapat két projektje: a Táncoló Hackerek és a Városi közlekedés. Szintén pódiumos a csíkszentmártoni MártonÁszok csapat Szélszédítés nevű projektje, amely az elektromos áram szélenergiából való előállítását modellezi.

A Kájoni János Megyei Könyvtár különdíjjal jutalmazta a  csíkszentdomokosi Robokóderek színeiben jelentkező Kristály Benedek egyéni projektjét: a The Other Survivor nevű játékot.

A csapat-díjakat a PROGRESS Alapítvány, az egyéni díjakat pedig a Kájoni János Megyei Könyvtár biztosította, Hargita Megye Tanácsa anyagi támogatásával.

A csíkszentdomokosi Robokóderek képviselik megyénket a december elején sorra kerülő országos versenyen.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük