Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Egy személygépkocsi és egy ATV ütközött. Három bűncselekményt észleltek a Hargita megyei rendőrök

 

2023 május 21-én 15 óra körül a 112-es telefonszámon értesítették a székelyudvarhelyi rendőrséget a DN 13A jelzésű országúton történt közúti eseményről.

„A rendőrség által végzett első vizsgálatok során megállapították, hogy egy 72 éves korondi férfi, miközben személygépkocsival Korondról Parajd felé közlekedett, a gyanú szerint a menetirány-változtatási manővert biztosítás nélkül hajtotta végre, és összeütközött egy ATV típusú járművel, amelyet egy 40 éves Maros megyei férfi vezetett. Az esemény következtében a személygépkocsi vezetője, a négykerekű terepmotor vezetője és az autóban utazó 58 éves nő megsérült.

A két sofőrt alkoholszondával ellenőrizték, az eredmény mindkét esetben nulla volt.

Szintén a rendőri ellenőrzések során megállapították, hogy a 72 éves férfi semmilyen járműkategóriához nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel.

A helyszínre kiküldött rendőrök egyúttal megállapították azt is, hogy az ATV vezetőjénél vadászfegyver volt.

Az elvégzett ellenőrzések során kiderült, hogy a férfi fegyvertartási engedéllyel rendelkezik, melynek frissítése folyamatban van, ezért a nála talált fegyvert, 6 db sörétes töltényt és 5 db golyós töltényt, valamint egy távcsövet és egy kést lefoglalta a rendőrség, bizonyíték alapján, a jogi helyzet tisztázásáig” – tájékoztatott a Hargita megyei rendőrség.

A nyomozást az ügyész irányítása mellett a rendőrség folytatja, gondatlanságból okozott testi sértés, jogosítvány nélküli járművezetés, valamint vadászat gyakorlásának kísérlete miatt anélkül, hogy a vadgazdálkodási törvény értelmében kiadott egyéni vagy kollektív vadászati ​​engedélybe bejegyezték volna.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.