Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Olvasósarok a hegy tetején. Hargita megyei könyvtárosok csatlakoznak a Romania EduCab kezdeményezéshez

A hétvégén több Hargita megyei könyvtáros is csatlakozik a Romania EduCab kezdeményezéshez, amely egy romániai hegy tetején rendezi be a 11. olvasópontot.

A Békás- szoros Nemzeti Parkban található Gyilkos-kő panorámakabin a második magaslati olvasósarok a Hargita magaslatain, az elsőt 2019 szeptemberében rendezték meg és avatták fel a Hagymás-hegységben található Egyeskőn.

“Úgy gondoljuk, hogy az olvasás szokásának a hegy tetején is lehet hódolni, anélkül, hogy minden túra alkalmával olvasnivalót vinne az ember magával a hátizsákjában” – vélekednek a Romania EduCaB csoport tagjai, amelyhez Hargita megyei merész könyvtárosok csatlakoznak.

Az EduCab în Munţi projekten keresztül a kezdeményezők célja, hogy a National Geographic, a Magazine Romania, Decât o Revistă, Descoperă Himalaya, valamint a környékbeli megyei könyvtárak támogatásával a Kárpátok minél több menedékházában alakítsanak ki olvasósarkot.

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.