Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az Európai Bizottság figyelmeztet, Románia politikai vezetőin keresztül a „kicsi vagyok, nem tudok semmit” álláspontra helyezkedik

 

Dragnea és Tăriceanu az EB igazságszolgáltatással kapcsolatos kemény kritikájára adott „aggódó” válasza még nagyobb bizonytalanság fényében tünteti fel Romániát, és a homály és bizalmatlanság üzenetét küldi Brüsszel irányába.

dragnea-tariceanu-inquam-photos-george-calin-2

E körül a probléma körül kialakult helyzet majdhogynem megcsonkította január 24-e jelentőségét, az írott sajtó legfontosabb kiadványai széles teret engedtek az aktuális politikai helyzet elemzésének.

Íme az Adevarul EB, utolsó figyelmeztetés Románia számára című, cikkében ezt írja: „A Romániában az utóbbi időben az igazságügyben történtekkel kapcsolatosan az Európai Bizottság közleménye kemény, lényegretörő, minden diplomáciai finomkodástól mentes, aláírói Jean Claude Juncker, az EB elnöke és Frans Timmermans, alelnök.” Az újságírók fordításában az üzenet a következő: Románia komoly aggodalmakat okoz a jogállamiság elveinek ismételt megsértésével.

A Gândul újságírói Liviu Dragneához és Călin Popescu Tăriceanuhoz intézett brüsszeli levélből idéznek: „Aggodalmunkat fejezzük ki azzal kapcsolatban, hogy a romániai igazságügy körül kialakult vitáról nem átláthatóan és helytelenül tájékoztatták az Európai Bizottságot”, és megállapítja, hogy az európai tisztviselők szerint: A Bizottság hangsúlyozta, hogy a kormánynak és a parlamentnek teljes átláthatóságot kell biztosítania az igazságszolgáltatási törvénykezés jogalkotási folyamatáról.

Most amikor egész Európa, és nemcsak, a romániai vezetésre irányítja figyelmét, a következő kérdés merül fel: Vajon ennek a két politikusnak, aki az egész országot feje tetejére állítja, végül sikerülni fog az Európai Parlamentet is elszédíteni (bolonddá tenni), ahogy az ország lakóival teszik?
Un comentariu la “Az Európai Bizottság figyelmeztet, Románia politikai vezetőin keresztül a „kicsi vagyok, nem tudok semmit” álláspontra helyezkedik

  1. Mm

    Poate dacă ați citi chiar voi banalitățile scrise de cei de la UE și răspunsul celor doi ,ați putea scrie un articol despre asta. Dacă citiți Adevărul sau Gândul și mestecați aceeași propagandă …

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük