Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Competiția națională Școala Antreprenorială a Anului 2019

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Școala Antreprenorială este o inițiativă de educație antreprenorială la nivel european, demarată de Junior Achievement Europe, susținută de către Comisia Europeană și mediul de afaceri, care își propune dezvoltarea în unitățile de învățământ, la nivel național, regional și local, de strategii care să stimuleze pe de o parte, educația antreprenorială la clasă, pe de altă parte, abordarea antreprenorială în educație prin proiecte și inițiative ale școlilor în relație cu comunitatea locală pentru atragere de resurse și facilitarea accesului elevilor la piața de muncă sau continuarea educației.

Formular     Regulament

Prin educație antreprenorială înțelegem întregul curriculum formal și non-formal din școală, prin care actorii implicați în procesul de învățământ (profesori, elevi, personal administrativ al școlii) își dezvoltă competențe antreprenoriale:

 • Spiritul de inițiativă
 • Încrederea în sine
 • Realismul abordării și conexiunea permanentă cu mediul în care se desfășoară activitatea școlară
 • Capacitatea de a comunica și a lucra eficient în echipă
 • Capacitatea de gestionare a resurselor umane și materiale
 • Capacitatea de asumare a riscurilor
 • Perseverența
 • Creativitatea și inovația

 

CALENDAR

15 aprilie
– 05 mai 2019

– înscrierea școlilor prin completarea Formularului de Înscriere
22 mai 2019 – desemnarea la nivel național a celor 5 școli Antreprenoriale, finaliste în cadrul Galei Investește în educație! JA Hall of Fame 2019, București, Ateneul Român.
31 mai 2019 – nominalizarea la nivel european a 2 Școli Antreprenoriale din Romania, dintre care o școală pentru VET Innovator Award.
16-17 octombrie 2019 – ceremonia de recunoaștere europeană, Helsinki, Finlanda

 

Criterii de evaluare a nominalizării unității de învățământ:

 • La activitățile de educație antreprenorială participă un numar mare de elevi și profesori din școală.
 • Școala are o viziune clară și o strategie concretă în ceea ce privește implementarea programelor de educație antreprenorială.
 • În școală există resurse alocate special pentru orele de educație antreprenorială.
 • Școala sprijină în mod activ dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice în domeniul educației antreprenoriale.
 • În activitățile de educație antreprenorială derulate în școală se implică atât membrii comunității, cât și mediul de afaceri local.

 

Criterii suplimentare pentru școlile vocaționale/profesionale înscrise pentru premiul VET Innovator Award, ce va fi decernat în cadrul Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale (EVSW) de către reprezentanții Comisiei Europene:

 • Integrarea educației antreprenoriale în programa școlară a avut efecte concrete asupra elevilor.
 • Orele de educație antreprenorială sunt implementate cu ajutorul unor tehnologii de vârf (4.0, simulatoare, instruire asistată de calculator, rețele de socializare, platforme de interacțiune online, alte instrumente digitale etc.)
 • Programele de formare a elevilor și profesorilor în domeniul antreprenoriatului au o dimensiune europeană.

 

Despre Scoala Antreprenoriala a anului 2019

Distincția „Școala antreprenorială a anului 2019” reprezintă o recunoaștere la nivel național și european pentru cele mai bune școli în domeniul educației antreprenoriale și a abordărilor antreprenoriale.

Distincția „Școala antreprenorială a anului 2019” se va acorda cel puțin unei școli vocaționale / profesionale, nominalizată pentru premiul VET Innovator Award.

Înscrierea pentru nominalizare se adresează tuturor unităților din învățământul preuniversitar (școlilor), publice sau private acreditate pentru anul școlar 2018 – 2019, de pe întreg teritoriul României.

Înscrierea școlilor se face prin completarea formularului de înscriere. Instrucțiunile pentru transmiterea acestuia se găsesc în formular.

La nivel național, 5 școli vor fi desemnate finaliste în cadrul Galei „Investește în educație!” JA Hall of Fame 2019, pe 22 mai, la Ateneul Roman.

Recunoașterea rezultatului la nivel european se va face printr-o ceremonie care are loc în 16-17 octombrie 2019 la Helsinki, Finlanda, în cadrul the European Vocational Skills Week 2019 (EVSW).

Mai multe detalii sunt în regulamentul competițieiwww.tesguide.eu și www.theentrepreneurialschool.eu.

 

Ediții anterioare

Distincția Școala Antreprenorială a Anului 2018, în România, a fost atribuită Liceului Tehnologic Marmatia din Sighetu Marmației.

Distincția Școala Antreprenorială a Anului 2017, în România, a fost atribuită Colegiului Economic Ion Ghica din Târgoviște.

Distincția Școala Antreprenorială a Anului 2016, în România, a fost atribuită Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea.

Distincția Școala Antreprenorială a Anului 2015, în România, a fost atribuită Colegiului Național de Informatică din Piatra Neamț.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.