Concursurile de ocupare a posturilor vacante din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Română

Pentru a asigura informarea corectă și echidistantă a cititorilor noștri, revenim, așa cum am promis, asupra subiectului privind concursurile de ocupare a posturilor vacante din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, cu punctul de vedere oficial al managerului unității, dr. Konrad Judit, care a răspuns setului de întrebări transmis de Ziar Harghita, prezentat, în integralitate, aici.

Foto: Hargita Népe

Rezumând, prin adresa prezentată, conducerea spitalului comunică opiniei publice, sub semnătură oficială, că interviurile realizate în cadrul concursurilor de ocupare a posturilor vacante se realizează în limba română, respectiv că la nivelul spitalului nu există asistente care să nu cunoască deloc limba română.

Dr. Konrad Judit asigură opinia publică de faptul că instituția respectă legislația în vigoare în ceea ce privește recrutarea personalului, reiterând preocuparea conducerii și a angajaților Spitalului Județean de Urgență pentru asigurarea unui act medical de calitate.

Totodată, managerul unității adresează un apel persoanelor care ar avea cunoștință de eventuale practici ilegale sau discriminatorii în ceea ce privește derularea concursurilor sau activitatea angajaților să le prezinte oficial conducerii spitalului, pentru a putea fi cercetate și a se lua măsurile de rigoare în cazul în care acestea se impun.

Urmărind reacțiile postate la articolul precedent pe marginea acestui subiect am constatat existența mai multor comment-uri ale cititorilor noștri, în care aceștia ne prezintă experiențe personale asemănătoare cu cele relatate atunci – asistente care nu au putut comunica cu pacienții sau aparținătorii acestora în limba română, criterii subiective, etnice, în derularea concursurilor, făcând referire, e drept, atât la situația spitalului din Miercurea Ciuc, cât și la cel din municipiul Gheorgheni.

Reținând cele transmise în mod oficial de dna Konrad, dar având totodată încredere în buna-credință a cititorilor noștri, nu putem decât să prezumăm că asemenea situații sunt rezultatul unor atitudini individuale ale cadrelor sanitare, profund ilegale și discriminatorii, care nu aduc niciun serviciu imaginii instituțiilor de stat și bunei conviețuiri din județul Harghita. De aceea, considerăm că orice persoană care se confruntă cu situații ilegale sau discriminatorii ar trebui să le semnaleze autorităților competente, pentru ca acestea să nu rămână “povești” din mitologia “viața românilor în Ținutul Secuiesc ”, dar, mai ales pentru ca, în timp, atitudinile discriminatorii să fie percepute drept ceea ce sunt, o deviație socială și comportamentală.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy