Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Conducerea Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc a fost primită la primărie. A fost prezentat un raport medical

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: Ziar Harghita

 

Conducerea orașului și a spitalului au avut o întrevedere

Luni, conducerea Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc a fost primită la primărie de către primarul Árpád Gálfi, managerul orașului Attila Jakab, secretarul Attila Venczel și Sarolta Balázs, șeful departamentului de supraveghere a educației, culturii și sănătății. La întâlnire au participat Antal Lukács, manager, Dr. Csaba Lőrinczi, director medical, și Zsuzsa Fazakas, director de asistență medicală.

Una dintre cele mai importante părți ale discuției a fost raportul de sănătate privind perioada recentă și situația actuală. S-a afirmat că la data de 13 iulie existau 40 de persoane infectate testate pozitiv în spital, 14 dintre acestea din Odorhei, restul din zona Ciuc și Gheorgheni. De asemenea, până în acel moment 158 de pacienți au fost tratați la spitalul din Odorheiu Secuiesc, dintre care nouă au murit. Tot atunci trei persoane se aflau la secția de terapie intensivă. La secția de boli infecțioase, toate paturile erau ocupate, cazurile suspecte fiind rapartizate la alte secții.

Cu această ocazie conducerea spitalului a raportat că echipamentul instituției este adecvat. În prezent sunt disponibile 10 aparate de ventilație, dintre care 3 pentru așa numita secție de ATI pură și 7 pentru pacienții SarsCOV2. Aparatul de ventilație comandat de spital încă nu a sosit, așa că în momentul de față pot fi folosite cele 4 aparate primite de la antreprenori. Pe lângă acestea sunt disponibile 9 aparate de anestezie, 51 monitoare, 71 injectomate, 25 perfuzomate. Echipamentele de protecție sunt disponibile într-un număr corespunzător.

Programul de funcționare a spitalului va rămâne aceeași și în perioada următoare. Instituția medicală a raportat și despre cererea de finanțare UE ce urmează a fi depus.

Importat de subliniat faptul că, se așteaptă o cerere ridicată de testări la laboratorul spitalului, din cauza noilor reguli introduse de anumite țări. Spitalul se va strădui să răspundă și acestor nevoi în perioada următoare, ceea ce atrage după sine creșterea numărului de personal la secția respectivă.

Totodată, părțile au convenit să mențină un contact mai strâns și o comunicare constantă în următoarea perioadă pentru a oferi îngrijire sigură locuitorilor din Odorheiu Secuiesc.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.