Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megye Tanácsa – találkozó a tömegközlekedési cégek képviselőivel

 

Hargita Megye Tanácsának újra kell definiálnia a tömegközlekedést a következő tíz évre, hogy minden települést kiszolgáljon. A témában nyilvános webináriumot már szerveztek, javaslatokat augusztus végéig várnak az info@hargitamegye.ro címre.

Szintén augusztus 17-én, szerdán Hargita Megye Tanácsának székházában megbeszélésre került sor a busztársaságok képviselőivel, ahol részletesen bemutatták a közlekedési tanulmányt. A tanulmány szerint a jelenlegi 78 útvonalból 21-nek nincs üzemeltetője. Jelenleg 12 cégnek van útvonala Hargita megyében. A legtöbb útvonal 50 kilométer alatti. Jelenleg Gyergyószentmiklóson és Székelyudvarhelyen üzemelnek engedéllyel rendelkező autóbusz-állomások, a csíkszeredait korszerűsítik.

A javaslat 78 útvonal helyett 52 útvonalat hagyna meg. Az átalakítás célja, hogy elkerülje a párhuzamos útvonalak létrehozását és a versenyt több vállalat között ugyanazon az útvonalon. Célja az illegális személyszállítás visszaszorítása is. A tanulmányból az is kiderül, hogy 38 oktatási intézményben 2356 diák ingázik, többségük Csíkszeredában (889).

  • Hargita Megye Tanácsa Sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.