Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megye Tanácsa széles körű konzultációt indít az etnikumok közötti együttélésről

 

Hargita Megye Tanácsa, figyelembe véve a romániai, de különösen a megye etnikumai közötti kapcsolatok dinamikáját, etnikumközi együttműködési programot dolgozott ki.

Ezzel a programmal a tolerancián, megbecsülésen és kölcsönös tiszteleten alapuló békés együttélés megteremtését kívánják elérni.

A program célja az etnikai kapcsolatok felmérése és a problémák térképének kialakítása különböző találkozók, rendezvények szervezésével, a gazdasági, kulturális, társadalmi és civil társadalmi spektrum helyi szereplőinek bevonásával. Ezzel párhuzamosan Hargita Megye Tanácsa és a helyi önkormányzatok közötti szorosabb együttműködés kialakítása is a cél, találkozók szervezése a problémák megvitatására, megoldási javaslatok megfogalmazása, amelyek hozzájárulnak az együttélési térkép elkészítéséhez. A program célja az interetnikus kapcsolatokat erősítő jó gyakorlatok és pozitív példák összegyűjtése is.

A program első állomása egy közvélemény-kutatás indítása, melynek célja az emberek véleményének, tapasztalatainak, felfogásának és jó gyakorlati példáinak összegyűjtése.

Az eredmények nyomán kidolgozásra kerül a jó együttélés útmutatója, amely megalapozza és biztosítja a Hargita megyei etnikumok közötti kapcsolatok hosszú távú dinamikáját, amely más soknemzetiségű közösségekben is alkalmazható.

A november 30-ig kitölthető online kérdőív ITT érhető el.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.