Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megye Tanácsa, konkrét lépések a vállalkozások versenyképességének növelésére a megyében

Aláírták a Hargita Megye Tanácsa és Balánbánya, valamint Székelykeresztúr közötti társulási megállapodást.

Miután Gyergyószentmiklós és Hargita Megye Tanácsa június 3-án aláírta az üzleti inkubátorház fejlesztésével kapcsolatos társulási megállapodást, június 9-én folytatták az új üzleti inkubátorházak létrehozásának lépéseit Balánbányán és Székelykeresztúron.

Az ülésen részt vett Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Biró Barna Botond, Csergő Tibor András, gyergyószentmiklósi polgármester, , Koncz Hunor János Szkelykeresztúr polgármestere, és Iojiban Gheorghe, Balánbánya polgármestere.

Az üzleti inkubátorházakat társulásban fejlesztik ki, a 2014–2020 regionális operatív program keretében, a beruházásokat 50% -ban ez a program, és 50%-ban Hargita Megyei Tanács és a városok támogatják, 65%, illetve 35% -ban.

Bíró Barna Botond alelnök úgy értékelte, hogy a székelyudvarhelyi üzleti inkubátorház tapasztalata jó példa lesz a megye gazdasági fejlődéséhez annyira szükséges három inkubátorház fejlesztésére.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy ezek a társulások a megye és az önkormányzatok között növelik a megye versenyképességét, megkönnyítik a munkahelyteremtést és ösztönzik a fiatalok otthonmaradását.

Ezekkel a lépésekkel meg lehet állítani az agyelszívást és a munkaerő kivándorlását.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük