Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megye Tanácsa – a környezetbarát rendezvények támogatója

 

A Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Központ gyergyóremetei platformja lesz a házigazdája annak a Hargita Megye Tanácsa és az AT MOTORSPORT Sportklub által szervezett rendezvénynek november 5-én, amelynek célja, hogy előtérbe kerüljön a megyei úton megvalósult beruházás, valamint a tudatos hulladékgazdálkodás a lehető legkisebb környezetterhelés érdekében.

Az Electric Feel egy ügyességi verseny, amely mindazoknak szól, akik autós sportot szeretnének gyakorolni, a versenyen kizárólag elektromos vagy hibrid autók indulhatnak.

„Rajtunk volt a sor, hogy ötlettel álljunk elő tekintve, hogy Hargita megye a gyorsasági versenyek térképén szerepel. Szerettünk volna egy rendezvényt szervezni, elektromos autókat bemutatni, amelyen keresztül a nagyközönség elé hozzuk a Remetén megvalósult beruházást” mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A verseny négy kategóriára különül, az újdonság a női kategória, amely a női sofőrök számára van fenntartva, a használt jármű meghajtására és tengelytávjára vonatkozóan korlátozás nélkül, valamint a sajtó kategória, amelyet a sajtó képviselőinek tartanak fenn, érvényes sajtóigazolványt felmutató versenyzőknek. A másik két csoportba azok az elektromos vagy hibrid autók tartoznak, amelyek tengelytávja 2600 mm-nél kisebb, illetve 2600 mm-nél nagyobb. A 10 mm-es eltérés elfogadható.

„Arra gondoltunk, hogy elsőként rendezünk ügyességi versenyt elektromos autókkal. Örömömre szolgál az illetékesek nyitottsága, van miről kommunikálni, és nagyon fontos, amit a térségben sikerült elérni. A kiválasztott helyszín nem véletlen, Remetén van egy európai alapokból megvalósuló egyedülálló beruházás, az esemény segít felhívni a figyelmet arra, hogy milyen fontosságot kell tulajdonítanunk az újrahasznosításnak és a környezetvédelemnek” – mondta Teslovan Adrian, az ACS AT Motorsport elnöke.

A versenyre lehet jelentkezni online is, a kitöltött jelentkezési lapot el kell  küldeni az inscrieri@harghitachallenge.com e-mail címre, illetve a helyszínen is ki lehet tölteni a nevezési lapot, amelyet a titkárságon kell leadni. A versenyzők száma legtöbb 50, a pilótával azonos biztonsági kötelezettségekkel rendelkező navigátor jelenléte is megengedett.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kihívást intézett mindazokhoz, akiknek elektromos autójuk van, hogy jelentkezzenek a versenyre és versenyezzenek vele. „Ha le szeretnének győzni, egy ügyességi versenyre hívom önöket, ahol én is részt vesz a megyei tanács elektromos autójával”.

Az eseménnyel kapcsolatos további részletek ITT és a www.harghitachallenge.com oldalon találhatók.

  • Hargita Megye Tanácsa Sajtóirodájának tájékoztatásaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.