Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megye Tanácsa továbbra is támogatja a helyi fejlesztési programokat

 

Augusztus 30 -án került sor Hargita Megye Tanácsának rendkívüli ülésére, online formában, amelynek napirendjén szerepelt a költségvetés kiigazítása, támogatás a községek számára a költségvetési tartalékalapból és a jövedelemadó 6%-ból, egyes munkálatok odaítélése a Hargita Útkezelő Vállalatnak a megyei utak helyreállítására bizonyos természeti csapásokat követően, a vallási kultuszokkal való együttműködési programok támogatása, a helyi fejlesztési programok finanszírozása.

Tekintettel a szeptember 5- 12 közötti budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, jóváhagyták az Együttműködési Program költségvetésének módosítását az egyházak, valamint az ezen az eseményen részt vevő küldöttségek tevékenységének megvalósítása érdekében.

A költségvetési tartalékalapból támogatják Csíkszentmihály községet a természeti csapások okozta károk hatásainak csökkentésére.

Gyergyószárhegy települést a jövedelemadó 6%- ból támogatják óvoda építésére, a község utak és utcák helyreállítására a természeti katasztrófák után, valamint a patakmedrek tisztítására és karbantartására a vészhelyzetek megelőzése érdekében.

Salamás községnek elküldik a Hargita Megyei Tanács tulajdonában levő kisbuszt, és a jövedelemadó 6%-ból elkülönítenek egy összeget ennek berendezésére, hogy diákok szállítására alkalmas legyen.

Helyi érdekű utak modernizálása érdekében támogatják Csíkcsicsó, Csíkrákos és Csíkszentmihály községeket a 6%-os visszaosztásból.

A bélbori 174C jelzésű, valamint a 132-es megyei utak árvízkárok kijavításával bízta meg a testület a megyei tanács fenntartásában működő Hargita Útkezelő Vállalatot.

Fontos napirendi pont volt a Hargita Megyei Fejlesztési Társulás saját finanszírozási hozzájárulásának jóváhagyása az általa megnyert első projekt keretében- CAPfuture-IMCAP-INFOME-2021, amelynek célja a gazdák támogatása valamint a 11. évfordulóját ünneplő Székely termék márka egy Premium kategóriájának létrehozása. A projekt időtartama 12 hónap, és a romániai, magyarországi és szlovákiai gazdákat támogatja.

Az asztalitenisz bajnokok ligája keretében Székelyudvarhely is házigazdája lesz a csoportmérkőzéseknek. A testület 40 ezer lej támogatást hagyott jóvá erre a célra.

Az ülés végén a megyei tanács elnöke, Borboly Csaba reményét fejezte ki, hogy az “Anghel Saligny” Országos Beruházási Program hamarosan elérhető lesz, addig a hitelvonalból finanszírozódnak a megyei utak rehabilitációjának folytatásához szükséges fontos beruházások.

  • a Hargita Megyei Tanács Sajtóirodájának tájékoztatásaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük