Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Innovatív megoldásokkal áll elő Hargita Megye Tanácsa az időközben anyává vált munkavállalók karrierjének támogatására

 

Innovatív megoldással áll elő Hargita Megye Tanácsa a gyermeknevelési szabadságon lévő női munkavállalók támogatására, amellyel a szabadság alatt szakmai előmeneteli vizsgát tehetnek.

Ezt a döntést Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Szőcs István, az Emberi Erőforrás és Kommunikációs Igazgatóság ügyvezető igazgatója jelentette be és ismertette a dolgozókkal december 21-én, szerdán sajtótájékoztatón.

A közszférában dolgozóknak lehetőségük van előléptetésre, de ezt a gyakorlatot eddig a gyermeknevelési szabadságon lévő alkalmazottakra akkor alkalmazták, amikor az anya visszatért dolgozni.

Borboly Csaba hangsúlyozta, hogy az ötlet Gergely Orsolya szociológus, az UDMR Nőszervezete csíksomlyói konferenciáján tartott előadása nyomán fogalmazódott meg benne, megértve, hogy megoldásokat kell találni a gyermeknevelési szabadságon levő munkavállalók szakmai fejlődésének támogatására.

„Olyan intézmény akarunk lenni, amely a lehető legcsaládbarátabb és a lehető legközelebb áll a családra vágyókhoz, és olyan életképes megoldásokat kínál, amelyek megkönnyítik mindannyiunk munkáját. Ezek a döntések az alegységekre is érvényesek lesznek” – jelentette ki Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Gergely Orsolya szociológus nagyra értékelte, hogy egy közintézmény innovatív megoldásokkal áll elő a szociológiával foglalkozó területeken, hangsúlyozva, hogy a megyei tanács programja támogatja a magánélet és a szakmai élet összeegyeztetését célzó döntéshozatalt.

Szőcs István, az Emberi Erőforrás és Kommunikációs Igazgatóság ügyvezető igazgatója megemlítette, hogy ez a döntés különösen örvendetes a járványos időszak után, amikor nem volt lehetőség előléptetési versenyek szervezésére, de amely lehetőséget az intézmény felkínál a dolgozóknak karrierjük előhaladása érdekében.

„A családnak nem kell hátrányt jelentenie a karrierépítésben. Adjunk esélyt egy olyan előléptetési vizsgán való részvételre, amelyen a munkájuk folytatásakor magasabb szakmai végzettségük lesz, mint amivel gyermeknevelési szabadságra mentek” – mondta Szőcs István.

Tíz kolléganő tesz előléptetési vizsgát, közülük hatan vannak gyermeknevelési szabadságon, négyen pedig visszatértek dolgozni.

  • Hargita Megye Tanácsa sajtóirodája által szolgáltatott fotók és információkVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.