Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jóváhagyta az idei költségvetést Gyergyószentmiklós helyi tanácsa

A beruházásokra és az infrastrukturális fejlesztésekre, illetve a közigazgatás reformjára irányuló 2021-es költségvetést jóváhagyta és megszavazta a gyergyószentmiklósi helyi tanács.

Az idei költségvetés 174,5 millió lej bevételből áll, a kiadási oldalon pedig 181 millió lej szerepel. Ennek 60% -a befektetésekre megy.

“A pályázatokat eddig kaotikusan, azaz ajánlatok alapján és nem stratégia mentén indították. Komolyan kell vennünk az adók behajtását a következő időszakban, mert a kintlevőségek – kamat nélkül – 14 millió lejt tesznek ki. Ehhez képest az egy évre kivetett adó 8 millió lej”, olvasható a gyergyószentmiklósi városháza Facebook oldalán.

-Az utak aszfaltozása kiemelt fontosságú. Befejeződik a Halász, a Békény, a Dózsa György, a Rózsa és az Építő utcák rehabilitációja. Emellett az idén előkészítik az utat, amely megkerüli a várost Gyergyószárhegytől az Állomás utcáig.

-A városban folytatódnak a víz- és csatornahálózat építési és bővítési munkálatai, a rendszer kiépítése a Gyilkostó üdülőhelyen a jövő héten kezdődik.

-Különös hangsúlyt kap az egészségügy finanszírozása. A gyergyószentmiklósi kórház rekordösszegű állami támogatást, 6,5 millió lejt kapott, amelyhez saját hozzájárulást kell elkülöníteni. Ez jelentős eszközvásárlást eredményez, ugyanakkor megkezdődik a régi kórház és a fertőző kórház rehabilitációja.

-A kulturális és sportesemények finanszírozása a profilintézeteken, a gyergyói kulturális központon és a gyergyói sportklubon keresztül történik.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.