Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata újból módosította a költségvetését

Foto: Primăria Miercurea Ciuc

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata fontos lépést tett a biztonságos tanévkezdés érdekében: a mai, augusztus 28-i havi ülésen ózongenerátorok, fertőtlenítő-adagolók, egyszemélyes padok és egyéb iskolai bútorzat vásárlását tették lehetővé.

Csíkszereda önkormányzati testület soros havi tanácsülésén ismét módosította a költségvetését. Ennek két oka volt: egyrészt áfa visszaosztások során 1,1 millió lejjel bővült a városkassza – ezeket szociális juttatásokra és szolgáltatásokra szánják –, másrészt módosítottak a kiadások fejezetében azért, hogy az óvodások, az iskolások és a pedagógusok számára biztonságosabbá tegyék az iskolakezdést. Az önkormányzat mintegy 700 ezer lej értékben vásárol a tanintézményeknek egyszemélyes padokat és egyéb bútorzatot (ágyakat és székeket a napközikbe), további mintegy 100 ezer lejre ózongenerátorokat és kézfertőtlenítő-adagolókat.

Épület felújításokat hagytak jóvá, emelkedett továbbá a vasúti felüljáró újjáépítésének becsült értéke is: a korábbi 32,58 millió lejről 39,06 millió lejre módosították az összeget, mivel korszerű esővízszűrővel látják el az építményt, továbbá az előregyártott betonelemek mérete miatt szükséges a szomszédos terület bérlése az Állami Vasúttársaságtól.

Arról is döntöttek, hogy a Fészek kereskedelmi központ előtti új körforgalom a város ügykezelésébe kerül, továbbá jóváhagyták a piricskei út átminősítését annak későbbi felújítása érdekében.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.