Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Társulási szerződést kötött Hargita Megye Tanácsa és a borszéki városháza

Fontos lépés a borszéki gyógy- és wellness-központ megnyitásának folyamatában – jelenti be Hargita megye Tanácsa.

Az elmúlt években Hargita Megye Tanácsa erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb megnyithassa a látogatók előtt a borszéki kezelési és wellness központot, így november 19-én, csütörtökön társulási megállapodást írtak alá Hargita Megye Tanácsa és a borszéki városháza, amelyen keresztül a megyei tanács támogathatja a kezelési és wellness központ befejezését.

A kezelőközpont beruházásai 2011-ben kezdődtek, de az állami források, mint fő finanszírozási forrás, megfogyatkoztak.

“Szeretnénk fejleszteni a város vendégház hálózatát. A következő időszakban Borszék a turizmus fontos pontja lehet, hozzájárulva a munkahelyteremtéshez, és vonzereje miatt a turisták által választott fő célponttá válhat”- mondta Mik József, Borszék polgármestere.

“Hosszú folyamat volt a társulási szerződés aláírásáig, de a csapatmunka meghozza gyümölcsét, Hargita Megye Tanácsa mintegy kétmillió lejjel támogatta Borszék városát ebben a törekvésben. A Hargita Megyei Tanács aránya 5,23%, és a beruházás a kezelési és wellness központ bútoraiban keresendő. Támogatni kell ezeket a beruházásokat mind központi, mind európai uniós szinten, a helyi szinten megkezdett munka folytatása érdekében. Ezért fontos a december 6-i önkormányzati választásokon való részvétel és a helyi képviselők támogatása, hogy a következő időszakban nagyobb támogatásban részesülhessünk”- mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A fürdő két részből áll, nevezetesen egy kezelési és egy wellness részből. A napi kapacitás nyáron 1000 fő, télen pedig 700 fő. A kezelésekre szánt részen hidroterápiát, elektroterápiát, iszapkezelést, masszázst, mofettát, sókamrát, súlyfürdőket, ásványvízfürdőket végeznek. A wellness részleg fedett és szabadtéri medencéket, finn szaunát, infraszaunát, gőzszaunát tartalmaz.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.