Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A visszaváltási rendszer normáiba illeszkedő italgyártók számára kidolgozott szerződés megtekinthető a www.returosgr.ro oldalon

A szerződés a felhasználói fiókban minden már regisztrált italgyártó által elérhető és 10 napig tanulmányozható.

Regisztrációkötelesek kivétel nélkül italgyártók és -importőrök, de olyan cégek is, amelyek italokat értékesítenek a végfogyasztóknak, ideértve az online boltokat, az automatákon keresztül értékesítő üzemeltetőket, a vendéglátói iparágat, de azokat is, amelyek ezeket a termékeket árusítóként értékesítik kiegészítő kínálatként (pl. könyvesboltok, háztartási gépek és elektronikai üzletek stb.).

A kereskedők a következő linken regisztrálhatnak: https://portal.returosgr.ro. A regisztrációs útmutató a www.returosgr.ro/info-comercianti oldalon tanulmányozható.

A gyártók és importőrök a https://portal.returosgr.ro linken regisztrálhatnak, a regisztrációs útmutató a www.returosgr.ro/info-producatori oldalon elérhető.

A visszaváltási rendszer (SGR) célja, hogy ösztönözze az egyszer használatos italcsomagolások újrahasznosításra való visszaváltását, és az egyik legfontosabb körforgásos gazdasági projekt Romániában. November 30-tól a fogyasztók visszaválthatják az egyszer használatos műanyag, üveg vagy fém italcsomagolásokat az üzletekben. Az SGR egy olyan rendszer, amelyben a vásárlók 50 bani garanciát fizetnek, ha palackozott italt (víz, üdítő, sör, almabor, bor, szeszes ital) vásárolnak egy kereskedőtől. A csomagolóanyag kiürítése után a fogyasztónak azt be kell vinnie a kereskedők által létesített visszaváltó pontok valamelyikére. Az üres csomagolásért cserébe a fogyasztó a helyszínen visszakapja az eredetileg kifizetett jótállás értékét, anélkül, hogy a pénztárgépi nyugta bemutatásához kötött volna.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.