Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Covid elleni ellenőrzések Hargita megyében. 5.000 lejre bírságoltak a rendőrök az utóbbi napokban

2021 október 14-e és 17-e között országos szinten a rendőrség fokozta a COVID-19-világjárvány tájékoztatására, megelőzésére és leküzdésére irányuló intézkedéseket.

Így ebben az időszakban 2223 akciót szerveztek terepen, különösen zsúfolt helyeken, gazdasági szereplőknél és a tömegközlekedésben.

A rendőrök csendőrökkel, határrendészekkel, katasztrófavédelmi káderekkel, helyi rendőrökkel, az Állategészségügyi és Élelemiszerbiztonsági Hatóság (ANSVSA), a fogyasztóvédelem (ANPC), az Egészségügyi Minisztérium, a Munkaügyi és Szociális Védelmi Minisztérium, a Közlekedési Minisztérium és a helyi hatóságokkal együtt léptek fel a közegészség védelmében.

Az elvégzett tevékenységeket követően 6 bűncselekményt találtak a COVID-19 járvány kapcsán, ebből 4 a betegségek leküzdésének meghiúsítása, egy pedig hamis nyilatkozat terén.

Továbbá a rendőrség 9818 bírságot alkalmazott kihágások miatt, amelyek összege 1 505 535 lej, azokkal szemben, akik nem tartják be az egészségügyi védelmi normákat.

Hargita megyében a rendőrség 25 akciót szervezett, amelyeken belül 19 gazdasági egységet, valamint több mint 1500 célterületet vagy más helyszíneket ellenőriztek, illetve a karanténba helyezett / elszigetelt személyek lakóhelyét, állomásokat / autóbusz -állomásokat, teraszokat, parkokat, különböző szálláshelyeket, piknikhelyeket és egyéb rekreációs területek.

Ezenkívül 78 közlekedési eszközt ellenőriztek, és körülbelül 5500 embert igazoltak le, közülük 1894 -et karanténban és 2486 elkülönítésben levő személyt.

A korábbi intézkedésekhez hasonlóan, megelőző üzenetek és figyelmeztetések sokaságát küldték mind a gazdasági szereplőknek, mind a magánszemélyeknek, de 56 szankciót is kiszabtak, pénzbírságban vagy figyelmeztetéssel, közülük 39-et az egyéni védelmi intézkedések be nem tartása miatt, 17-et pedig olyan terekben folyó tevékenységért, amelyekre korlátozásokat állapítottak meg, mindezt a COVID-19 összefüggésében, összesen 5000 lej értékben.

Ilyen intézkedéseket a következő időszakban is végrehajtanak a járvány hatásainak korlátozása érdekében.

A Hargita megyei rendőrség azt javasolja az állampolgároknak, hogy tartsák be a COVID-19 világjárvány terjedésének megakadályozására vonatkozó jogszabályi előírásokat, viseljenek védőmaszkot, tartsák be a fizikai távolságot, és tartsák tiszteletben a mozgás vagy a szabad közlekedésre vonatkozó tilalmat.

Ugyanakkor a Hargita megyei rendőrség emlékeztet arra, hogy azokon a településeken, ahol a 14 napos előfordulási gyakoriság meghaladja a 6/1000 lakost, kötelező a védőmaszk viselése minden zárt és nyílt közterületen.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.