Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ellenőrzést tartott a rendőrség a gyergyócsomafalvi Lovas összejövetel nevű rendezvényen

 

2023 április 23-án az Állatvédelmi Rendőrség, a gyergyószentmiklósi 5-ös sz. vidéki rendőrség rendőrei, az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság szakemberei a csendőrség támogatásával ellenőrzést tartottak Gyergyócsomafalván a Lovas összejövetel nevű rendezvényen.

A Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság szerint a rendfenntartók tevékenysége annak ellenőrzésére irányult, hogy az állattartók betartják-e az állatvédelmi, állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági előírásokat, valamint az antiszociális jellegű cselekmények megelőzésére.

52 lovat ellenőriztek és 12 szabálysértési szankciót alkalmaztak a 984/2002-es, állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szabályok megsértésének megállapítására és szankcionálására vonatkozó kormányrendelet előírásainak be nem tartása miatt, összesen mintegy 12.200 lej értékben.

Az esemény alkalmával az akcióban jelenlévő rendőrök egyúttal tájékoztatták az állattartókat a hatályos jogszabályok szerinti kötelezettségeikről, ilyen jellegű tájékoztató anyagokat osztottak ki.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.