Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Együttműködés a Nagyhagymás térség fejlesztése érdekében

Hargita Megye Tanácsának, Gyergyószentmiklós, Balánbánya, Csíkszentdomokos, Gyimesközéplok, Gyergyóújfalu és Vasláb önkormányzatainak képviselői ma, március 18-án aláírták Gyergyószentmiklóson az együttműködési jegyzőkönyvet, amelyen keresztül rögzítették együttműködési szándékukat a a fenntartható turizmus és a gazdasági fejlődés megvalósításában a Nagyhagymás térségében.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta ennek a közös megközelítésnek a fontosságát a Nagyhagymás övezeti terv kidolgozása szempontjából, amely kihatással van a terület fenntartható fejlődésére: „Az övezeti terv kidolgozásához tanulmányok sorozatára van szükség. Ez egy csapatmunka lesz, de a költségeket a megyei tanács viseli. A legfontosabb szempont a természet védelme és a biológiai sokféleség megőrzése. ”

Kopacz Emőke, a Hargita Megyei Tanács környezetvédelmi osztályának tanácsadója bemutatta a Natura 2000 és a Békás-szoros- Nagyhagymás Nemzeti Park felülvizsgált integrált gazdálkodási tervét, amely iránymutató az övezeti terv kidolgozásához.

Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a kezelési tervet a Környezetvédelmi Ágazati Operatív Program (POS) által finanszírozott projekt keretében dolgozták ki, amelyet Hargita Megye Tanácsa hajtott végre a Békás-szoros- Nagyhagymás Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködve 2012 és 2016 között.

A találkozó során megbeszéléseket folytattak az övezeti városterv kidolgozása érdekében megteendő lépésekről, valamint arról, hogy miként kell elkészíteni a beszerzés során szükséges specifikációkat.

A találkozó végén a résztvevők az együttműködési jegyzőkönyv aláírásával megerősítették a közös együttműködésre irányuló szándékukat a fenntartható turizmus és a fenntartható gazdasági fejlődés biztosítása érdekében.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük