Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A gyerekek a Román Ortodox Püspökség áldásában részesültek

A csíkszeredai „Miron Cristea” Kulturális Központ adott otthont május 30-án a „Hagyományos Népművészeti Mesterségek” Olimpiász megyei szakasz XXII. kiadásának. „A 2017-es év a szent ikonok, az ikonkészítők és templomi festők emlékéve, illetve Justinian Pátriárka és az ortodoxia kommunizmus alatti védőinek emlékéve”.

Az előadás a Kovászna és Hargita Megyei Ortodox Püspökség áldásával zajlott le, együttműködésben a Hargita megyei Tanfelügyelőséggel és a Miron Cristea Kulturális Központtal.

Ezzel párhuzamosan a Felső Maros és Olt Múzeumban került sor a „Hagyományos népművészeti tárgyak és ikonok kiállítására”. A kiállított tárgyakat zsűrizték és díjazták. Összesen 134 alkotást állított ki száz fiatal, közülük hatan képviselik a megyét az olimpiász országos szakaszán.

Ugyanakkor az Andrei Saguna Szociális Oktató Egyesület által megvalósított, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által társfinanszírozott, négy projekt záró mozzanatára is sor került. A projektek: „Picătură de culoare, picuri de cer”, „Micul Grafician”, „Împletim cultură şi tradiţie” și „Copilărie, joc și bucurie”.

Nm., ft. Andrei, Kovászna és Hargita megye püspöke, megáldotta az alkotásokat és tanító beszédet mondott a jelenlevő fiataloknak, szülőknek, meghívottaknak, a tevékenységek koordinátorainak.

A tevékenységek az egyházmegye ifjúsági foglalkozások és katekézis, illetve szociális és jótékonysági részlegének és a megyei és helyi intézmények jó együttműködése nyomán jöhettek létre, köztük összekötő hídként Hargita Megye Prefektusi Hivatala szolgált.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.