Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Újabb öt településen kapnak friss kiflit a tanulók

 

 

Hétfőtől friss kiflit szállít a megye egyik péksége öt település iskoláinak

Egyik szentegyházi iskola tanulói a Harmopan céghez látogatnak, megnézni, hogyan készül a kifli

Hargita megyei céggel sikerült szerződést kötni a tej-kifli program keretében három körzetre vonatkozóan. A szerződés pénteken, március 22-én írták alá a szentegyházi Tamási Áron Iskolában, így hétfőtől Szentegyháza, Kápolnás, Bögöz, Nagygalambfalva, és Maroshévíz tanintézeteibe friss kiflit szállítanak. Több mint háromezer diák fogja a Székely termék védjeggyel is rendelkező Harmopan kiflijeit kapni.

Korábban a szakellenőrző hivatalok által többszöri alkalommal rossz, vagy lejárt szavatosságú kiflit szállító céggel Hargita Megye Tanácsának sikerült szerződést bontania.

A szerződés aláírását követően a szerződő felek a fent említett oktatási intézmény V. osztályába látogattak, ahol érdeklődtek a korábban szállított termékek minősége iránt. Egyébként az iskola keretében a fent említett osztály meglátogatja a Harmopan SA pékség székhelyét Csíkszeredában, Borboly Csaba a megyei tanács elnöke meghívta őket, hogy látogassák meg a Hargita megyei tanácsot. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy csak együttműködéssel lehet változtatni a helyzeten azokban a tanintézetekben, ahol továbbra sem megfelelő a kifli minősége.

„Nekünk az a feladatunk, hogy a közösségi igényekre válaszokat adjunk minden rendelkezésünkre álló törvényes eszközt felhasználva. Számtalanszor jeleztük Bukarest felé, hogy a program módosításokra szorul, mert hanem nem csupán a helyi vállalkozók szenvednek hátrányt, hanem ami a legfontosabb, az iskolás gyerekek. Együtt a szülőkkel, a tanárokkal sikerült elérni, hogy pár település esetében javuljon a helyzet. Köszönjük a segítséget!”- tette hozzá Bíró Barna Botond alelnök.

Korábbi közleményeink az alábbi linken olvashatók:

https://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.