Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Koronavírus: 94 személy van beutalva a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba és a székelyudvarhelyi COVID-19 háttérkórházba

Hargita megyei helyzetjelentés, 2020 május 25

Illusztráció

Hargita megye szintjén a koronavírus terjedésének megelőzésére tett intézkedések követése, 2020 május 25:

–        34 személy van intézményes karanténban, 16-al kevesebb, mint az előző 24 órában

–        973 személy elhagyhatta a karantént

–        1795 személy van otthoni elkülönítésben, 87-el többen az utóbbi 24 órában

–        5315 személy hagyhatta el az otthoni elkülönítést egész intervallumban

A járvány kezdete óta összesen 7110 személy otthoni elkülönítését rendelték el.

Hargita megyében 117 koronavírus fertőzést igazoltak, 22 személy meggyógyult, egy személy meghalt, és 94 személy orvosi felügyelet alatt áll a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban és a székelyudvarhelyi kórházban.

Folyamatban van a fertőzött személyekkel érintkezett személyek járványügyi kivizsgálása, továbbá elrendelték a tünetmentes kontaktszemélyek otthoni elkülönítését.

A teszteket az Országos Közegészségügyi Intézet által létrehozott COVID-19 tesztelési algoritmusnak megfelelően hajtják végre.

Az elmúlt 24 órában a Belügyminisztérium, a Nemzetvédelmi Minisztérium és a székelyudvarhelyi, maroshévízi és gyergyószentmiklósi helyi rendőrségek integrált rendszerben tevékenykedtek az új koronavírus elterjedése ellen, és a bűncselekmények elbátortalanítása érdekében.

2020 május 24- én a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség ellenőrizte az otthoni elkülönítésben levő személyeket. Ugyanakkor őrjáratokat tartottak karantén- központok és elkülönítő központok körül. Románia Parlamentjének 5/2020-as határozata értelmében elrendelték a maszkviselés kötelező voltát zárt nyilvános terekben, üzletekben, tömegközlekedési eszközökön és a munkahelyen, az Egészségügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium közös rendeletében leszögezett feltételek mellett.

Kivételt képeznek: a szervezet oxigénellátását megnehezítő bántalmakban szenvedő személyek; öt évesnél kisebb gyermekek; nehéz munkakörülmények között dolgozók/nehéz fizikai munkát végző dolgozók; tanulók és egyetemisták az órák alatt, ha betartják a megfelelő távolságot; az irodában egyedül dolgozó alkalmazott, vagy ha megvan a 2 méter távolságok a személyek között, szellőztetnek két óránként és fertőtlenítik a felületeket; tévébemondók és meghívottaik a 3 méter távolság betartása esetén; nyilvános beszédet tartók a 3 méter távolság betartásával.

Viselés alatt ne fogdossuk a maszkot, annak el kell fednie az orrot és a szájat, és négyóránként cserélni kell. A munkahelyre történő belépéskor az alkalmazottak járványügyi szűrésen és kézfertőtlenítésen esnek át. A járványügyi szűrés a következőkből áll: testhőmérséklet- mérés érintésmentes hőmérővel (a hőmérséklet nem haladhatja meg a 37,3 Celsius fokot); légzőszervi tünetek megfigyelése (gyakori köhögés és tüsszentés, megváltozott általános állapot) ha a hőmérséklet meghaladja a 37,3 Celsius fokot, javasolt a hőmérséklet ismételt mérése egy 2- 5 perces szünet után); ha kiderül, hogy 37,3 C feletti hőmérsékletet tartósan fennáll és / vagy egyéb légzőszervi tünetek vannak jelen, akkor az illető személyt a családorvoshoz irányítják.

Csak hiteles forrásból tájékozódjanak!

Tartsák be a hatóságok ajánlásait!

Hargita Megye Prefektusi Hivatalának sajtóirodája

 

 

 

 

 

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük