Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Koronavírus: a Belügyminisztérium struktúrái által Hargita megyében végrehajtott tevékenységek adatai

Hargita megyében 2021 január 10 -én végrehajtott akciók adatai

A prefektusi intézmény felügyelete alatt a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség a Belügyminisztérium többi struktúrájával együtt folytatta az új CORONAVIRUS elterjedésének megakadályozását célzó konkrét tevékenységeket az utóbbi 24 órában, különösen az egészségvédelmi intézkedések betartásának ellenőrzésével.

Rendőrök, csendőrök, helyi rendőrök, tűzoltók, egyéb hatóságok és a területen illetékes intézmények szakemberei különösen azokon a területeken tevékenykedtek, ahol nagy a polgárok áramlása, bevásárlóközpontokban és azok szomszédos területein, közétkeztetési létesítményekben, rekreációs területeken, zsúfolt területeken, valamint tömegközlekedésben.

27 gazdasági egységet és 35 létesítményt és egyéb helyszínt ellenőriztek, illetve éttermeket, teraszokat, parkokat, különböző szálláshelyeket, piknikterületeket és egyéb szabadidős területeket, de elkülönítési/karantén zónákat is.

Emellett 29 szállítóeszközt ellenőriztek, köztük 5 tömegközelekdési eszközt és 400 személyt igazoltattak, 28 esetben állapították meg, hogy nem tartották be az egyéni védelmi intézkedéseket, két személy pedig nem tartotta be a kijárási korlátozást.

Ugyanakkor 83 személyt ellenőriztek az elkülönítési intézkedések betartásával kapcsolatban, további 201 személyt pedig a karantén intézkedések betartásával kapcsolatban.

A korábbi intézkedésekhez hasonlóan több száz megelőző üzenetet és figyelmeztetést küldtek mind a gazdasági szereplőknek, mind a magánszemélyeknek, 33 kihágási szankciót alkalmaztak, ebből 28-at olyan személyekre, akik nem tartották be az egyéni védelmi intézkedéseket, és ötöt a kijárási korlátozás be nem tartása miatt, mindezt a COVID-19 összefüggésében.

A rendőrök, a belügyminisztérium és az ellenőrzésben illetékes intézmények struktúráival együtt, egyenruhában és civilben egyaránt folytatják tevékenységüket a Covid-19 járvány megelőzésére és leküzdésére vonatkozó intézkedésekről szóló 55/2020-as törvény előírásainak betartása érdekében.

  • Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség

 

 

 

 

 

 

 

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük