Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Koronavírus- Magyarország a hadsereghez apellál a kijárási korlátozások betartatása érdekében

Foto: Getty

 

 

A magyar hadsereg a koronavírus-járvány nyomán bevezetett forgalmi tilalom betartásában segíti a rendfenntartókat – jelentette be Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerdán a Facebook- oldalán közzétett videóban – írja az MTI.

A miniszterelnök beszámolt arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszterrel és Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel közösen megállapodtak a hadsereg bevonásában a kijárási tilalom betartása és a közrend fenntartása érdekében, és ahol lehetséges, a már nagyon próbára tett egészségügyi rendszeren belüli tevékenységekben is.

“Ezért katonaságunk nem egy háborúban fogja megvédeni az országot, hanem segítséget nyújt a rendőrségnek és a központi közigazgatásnak, de az egészségügyi rendszernek is – ahol a belügyminiszter és az egészségügyi miniszter úgy dönt, hogy erre szükség van” – mondta a kormányfő Budapesten.

Orbán Viktor hozzátette, hogy az operatív törzs és a kormány között már tisztázták az idevonatkozó jogi, személyi és pénzügyi feltételeket, de a kormányülés során hivatalos döntéseket is hoznak, ezt követően írják alá a rendeleteket. A koronavírus-járvány miatt este 8 és reggel 5 óra között éjszakai kijárási tilalom van érvényben Magyarországon.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.