Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Covid-19 jelentés, Hargita megye: 117 új megbetegedés és 119 gyógyult személy az utóbbi 24 órában

 

Járványügyi helyzet Hargita megye szintjén és a koronavírus terjedésének megelőzésére tett intézkedések követése, 2021 november 3-án:

–        12.744 igazolt eset (117 új eset az utóbbi 24 órában)

–        10.269 gyógyult személy (119 gyógyult személy az utóbbi 24 órában)

–        698 elhunyt

–        393 személy van beutalva a csíkszeredai, székelyudvarhelyi, maroshévízi és gyergyószentmiklósi kórházakba

–        1307 személy van otthoni elkülönítésben (az 1309/2020.07.21-es Egészségügyi Miniszter Rendelete 4. cikk, (1) bekezdés c) alpont és (2) bekezdés alapján)

–       984 személy van otthoni karanténban (az 1309/2020.07.21-es Egészségügyi Miniszter Rendelete 4. cikk, (1) bekezdés c) alpont és (2) bekezdés alapján)

–       az utóbbi 24 órában elvégzett tesztek száma: 527 (206 RT-PCR teszt és 321 gyorsteszt)

Az 1000 lakosra jutó esetek száma Hargita megye szintjén 2021 november 3-án 5,67‰.

Hargita megye szintjén, a prefektus autoritása alatt, operatív koordinációs csoport jött létre a konkrét helyzet felmérésére, annak érdekében, hogy fokozni lehessen az egészségvédelmi szabályok betartásának ellenőrzését és azon személyek felderítését, akik nem tartják be az egészségügyi védekezés szabályait az új koronavírusos megbetegedések megelőzése érdekében.

Az elmúlt 24 órában a Belügyminisztérium, a Nemzetvédelmi Minisztérium és a székelyudvarhelyi, maroshévízi és gyergyószentmiklósi helyi rendőrségek integrált rendszerben tevékenykedtek az új koronavírus elterjedése ellen, és a bűncselekmények elbátortalanítása érdekében. A belügyminisztériumi és megyei hatóságok mozgósítva vannak ebben az időszakban a Covid-19 megbetegedések megelőzése érdekében.

A megtett intézkedések fő célja az új koronavírus elterjedésének megakadályozása, de ahol azt a helyzet megkövetelte, az ellenőrző csoportok intézkedéseket hoztak a hatályos jogszabályok megsértésének szankcionálására.

Az ellenőrző tevékenységek a zsúfolt területekre koncentrálódtak, ahol magas a fertőzésveszély.

Hargita megyében helyszíni ellenőrzést tartanak, amikor értesítést kapnak a Covid-19 megbetegedés korlátozására vonatkozó intézkedések be nem tartásáról, továbbá megnövelt létszámú csapatok ellenőrzik a zsúfolt zónákat, bevásárlóközpontokat, piacokat, vásárokat, valamint a strandokat, teraszokat, szabadtéri klubokat.

Emlékeztetjük a polgárokat, hogy a Hargita Megyei Vészhelyzeti Bizottság 80/2021.10.26- i rendelete van érvényben, amelyik megtekinthető a hr.prefectura.mai.gov.ro oldalon.

Kérjük a lakosságot, hogy a riasztási időszakban tartsák be a hatósági intézkedéseket, a szocializációs távolságot és a szakemberek által megállapított higiéniai intézkedéseket.

Továbbra is tartsunk be 3 egyszerű szabályt, amelyek megvédhetnek minket vagy a környezetünkben levőket:

  • kerüljük a zsúfolt helyeket, tartsuk be a fizikai távolságot
  • viseljünk védőmaszkot közterületen
  • gyakran mossunk kezet

Saját egészsége és környezete védelmében érdekében tájékozódjon hivatalos forrásokból.

Válassza a Covid-19 elleni védőoltást!

A COVID-19 elleni védőoltással:

– csökken a fertőzés veszélye;

– csökken a vírus átvitelének kockázata;

– jelentősen csökken a kórházi kezelés kockázata;

– jelentősen csökken a halálozás kockázata.

Hargita Megye Prefektusi Hivatalának sajtóirodája

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.