Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Teherautósor a magyar határon. Határrendészeti ajánlások

Tekintettel arra, hogy ebben az időszakban növekszik a Magyarországra belépő áruszállító járművek száma, és a magyar hatóságok kiegészítő vizsgálatokat végeznek ezeknél a típusú járműveknél, jelenleg a közös határátkelőhelyeken megnövekedett a várakozási idő.

A magyar határon a határátkelési formaságokat közösen hajtják végre a magyar hatóságokkal, ami azt jelenti, hogy a román határrendőrség személyzetet küldött ki a határátkelőhelyek összes ellenőrző sávjának fedezésére, de a megnyitható sávok száma korlátozott a Magyar Rendőrség által kirendelt rendőrök száma miatt.

A román határrendészet megemlíti, hogy a személygépkocsik és személyszállító járművek forgalma normál körülmények között, várakozási idő nélkül zajlik.

A határrendészet azt javasolja az áruszállító járművek sofőrjeinek, hogy használják az összes nyitva levő határátkelőhelyet az egye határátkelők zsúfoltságának elkerülése érdekében.

Javasolt továbbá a www.politiadefrontiera.ro weboldalon elérhető Trafic online alkalmazás megtekintése. Ez az online alkalmazás megmutatja bizonyos időközökre a várakozási idők átlagát a közúti határátkelőhelyeken.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.