Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Drágul a valuta= népbutítás

 

A fő valuták, euró és amerikai dollár növekedése a helyi pénznem értékének csökkenését jelentené.

Ha megnézzük az euró és a dollár pénznemek növekedési diagramjait a lej- hez képest, akkor az első következtetésünk az infláció vagy a gazdasági visszaesés lenne. Ezek a következtetések mindent tartalmaznak, amit „önöknek tudni és vitatni kell”. Ennél többre nincs is szükség egy olyan népnél, akit tudatlanságban és folyamatos gyűlölködésben akarnak tartani.

Az alábbiakban a főbb pénznemek elmúlt 10 alatti alakulásának grafikonját mutatjuk be:

Ahogy azt mindenki észreveheti, az abszolút referenciaérték, vagyis az arany grammjának értéke stabil maradt a lejjel szemben 2016-tól, míg a főbb valuták, az euró, a dollár nőtt. Így a lej és az arany értékének összehasonlításával nemcsak a gazdasági hipotézisek tűnnek el, hanem minden ember számára, akit az agya visz valamire, kezd körvonalazódni a valuták érétkének mesterséges növelése, egy spekuláció, amely a nagy pénztömeget mozgatókat gazdagítja és leszegényíti a lakosságot. Nem lehet az, hogy a valuta értéke nőjön, vagy a lej értéktelenedjen, miközben az arany értéke változatlan marad, csak akkor, ha spekulatív manőverek vannak a háttérben a pénzügyi piacon, erre pedig egy minimális intelligenciával bíró személy is rájöhet.

A fenti grafikákon egy másik érdekes elemet is láthatunk, nevezetese a brit pénznem stabilitását, pontosan akkortól, amióta az angolok az EU-ból való kilépésükről kezdtek beszélni a saját pénznemük és gazdaságuk értékcsökkenése miatt. Mintha valaki azt mondta volna, hogy „hagyjuk az angolokat egy kicsit, mert rájöttek a trükkre”.

Véleményünk szerint Romániában az euró szándékosan, spekulatív módon és előre kitervelten növekszik, hogy elégedetlenséget szítson a lakosság soraiban, csökkentse a vásárlási erőt és befolyásolja, pontosabban károsítsa a politikai stabilitást.

Sehol nincs ilyen a világon. Hogy a helyi pénznem állandó jelleggel értéktelenedjen, miközben az arany ára ugyanaz marad, mi több… 2019-ben a 2012-es vagy a 2016-os évhez viszonyítva a helyi pénznem nőtt az arany grammjához képest és értéktelenedett az euróval szemben. Itt valami nagyon bűzlik…

Hogy is van ez? Romániában olcsóbb lesz az arany és drágul az euró?

Iosub Robert
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.