Csíkszereda: Ma, december 16-án nyílt meg a szabadtéri műjégpálya a Szabadság téren

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Iskolás csoportok, civil szervezetek előjegyzés alapján idén is ingyenesen használhatják a jeget, és ezúttal is lesz korcsolyabérlési lehetőség.

Korodi Attila polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette: Csíkszeredában utcazenével és szilveszterrel köszöntik az újévet.

fotó: Csíkszereda Városháza

A Szabadság téri korcsolyapályát idén a Csíki Sportcentrum Kft. működteti. A 20×30 méteres pálya ma 10:00 órakor nyílt meg.

„Nagy öröm számunkra, hogy egy új szervezeti formában idén újra létrehozhattuk a szabadtéri korcsolyapályát. Azt tapasztaltuk, hogy a két éve először felállított pálya által biztosított szabadidős tevékenység hozzá tartozik és beépült már a téli időszakban a közösségünk mindennapjaiba”- mondta Korodi Attila polgármester.

Amint arról Páll Andrea, a Csíki Sportcentrum ügyvezetője beszámolt, hétfőtől vasárnapig 10 és 20 óra között másfélórás turnusokban használhatják a jeget (10.00–11.30, 12.00–13.30, 14.00–15.30, 16.00–17.30, 18.00–20.00), és egy-egy turnusra 15 lej a felnőttjegy, 10 lej a gyermekjegy, míg a nagycsaládos jegy 7 lej személyenként. A korcsolyabérlés szintén turnusra szól és 15 lejbe kerül. Hétfőtől péntekig 10 és 15.30 óra között előjegyzés alapján csíkszeredai iskolák és civil szervezetek csoportjai ingyenesen használhatják a pályát. Az előjegyzés a csikirekreativ@gmail.com vagy a 0770–365510 telefonszámon történik.

A karácsonyi ünnepkör keretében advent harmadik vasárnapján és a negyedik vasárnapot megelőző szombaton 17 órakor a város karácsonyfájánál a Központi parkban az utolsó gyertyák meggyújtására kerül sor! A harmadik vasárnapon (december 17-én) Solymosi Alpár unitárius lelkész szavai és a József Attila Általános Iskola Csicsergők kórusának csilingelő hangja teszi még meghittebbé az öröm vasárnapját. A megtapasztalt örömet tovább fokozzuk a Mikó-vár falán fényfestés által megelevenedő, a Karácsony eljövetelére várva tematikában készült gyermekrajzok által. A vasárnapi gyertyagyújtást követően, illetve másnap, december 18-án, hétfőn, este 6-tól gyönyörködhetünk az ünnepi fényárban. Mivel az utolsó adventi vasárnap december 24-re esik, az áhítatot egy nappal korábban, december 23-án, szombaton tartjuk. Ez alkalommal Küsmödi Csongor-Ignác, a Szent Kereszt plébánia segédlelkészének elmélkedése, valamint a Psallite együttes dalai emelik az együttlét színvonalát.

Nem maradnak el a köztéri éneklések sem: december 21-én a Mesehetes együttes jóvoltából, december 22-én és 23-án, pénteken és szombaton pedig hat további csíkszeredai kórusnak köszönhetően csendülnek fel karácsonyi dallamok a város különböző pontjain a lakónegyedi és városközponti kántálások részeként.

A 2023/90-es sürgősségi kormányrendelet kivételt tesz a szilveszteri rendezvényekkel. Ennek jegyében Csíkszeredában szilveszter estéjén idén is lesz utcazene lemezlovassal, éjfélkor pedig tűzijátékkal köszöntik az újévet. A tűzijáték helyett fényshowban, lézershowban is gondolkodott a város, ezeknek a költsége azonban jelentősen meghaladná a 20 ezer lejbe kerülő tűzijátékét.

Csíkszereda Városháza ezért a kisállattartók megértését kéri, és a Szabadság térre hívja az ünnepelni vágyókat szilveszter éjszakáján!

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodája által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy