Csíkszereda Polgármesteri Hivatala önrendelkezővé vált

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület határozattal döntött, nem lép be magánfélként a Ráduly Róbert Kálmán polgármester perébe.

Minden oldalról felelősségteljesen megvizsgálva a helyzetet, elmondhatjuk, hogy még ehhez hasonló előzményekkel nem találtunk, amikor egy helyi tanács elutasítja a polgármesteri hivatal jogát, sőt meghatározza, miként döntsön a tanács egy olyan ügyben, amelyben a polgármester is érintett. Ehhez fogható még nem volt Romániában és egyetlen európai országban sem.

Ha ez a tanácshatározat ennyiben marad és a prefektusi hivatal nem érvényteleníti, és egy hivatalos intézmény sem teszi fel a kérdést, hogy ilyesmi, hogy fordulhat elő, akkor megállapíthatjuk, hogy Csíkszereda Önkormányzata felette áll az ország törvényeinek, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala önrendelkezővé vált és saját törvények alapján működik.

Hihetetlen, ami Hargita megyében történik. Ha mindezek más megyében történtek volna, a sajtó óriási botrányt kavart volna, a prefektúra felugrott volna és a tanácsosoknak hivatalból bűnügyi dossziéjuk lenne. Arról kezdek meggyőződni, hogy Hargita megyében, ha pénzed van vagy politikai vezető vagy bármit megtehetsz és a törvény fölé helyezheted magad. Ez aztán az autonómia…

Iosub Robert

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy