Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Miként látják a Hargita megyei magyarok az úzvölgyi katonatemetővel kapcsolatos konfliktus megoldását

 

Továbbra is célkitűzéseink közé tartozik az úzvölgyi katonatemető körül kialakult konfliktushelyzet törvényes és békés megoldása, illetve a román-magyar párbeszéd megerősítése– közölte közösségi oldalán Borboly Csaba.

Hargita megye tanácsának vezetője nyilvános konzultációt hirdetett a megye magyar ajkú lakossága számára és a válaszolók 42%-a úgy gondolja, hogy közös, megbékéltető imádkozást kell szervezni a csíkszeredai Szabadság téren, papok bevonásával.

A Hargita megyei magyarok 36%-a szerint további tüntetésekre van szükség, 15% a jogi megoldás híve, és 7% szerint egyáltalán nem ért egyet a közös imádkozás megszervezésével.

Borboly Csaba, Hargita megyei tanácselnöki minőségében a megye román ajkú lakosságához is meg kellett volna szólítsa a konzultációval kapcsolatban, mert a kérdéskör ugyanúgy érinti őket is. De mihelyt a románok véleményét nem kérték ki, a legfőbb kérdés Mi a megoldás az úzvölgyi nemzetközi katonatemető körül kialakult konfliktusra? nyitott marad.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.