Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Cupa de fotbal a Studentilor din Transilvania (CFST) se va desfășura în perioada 20-22 decembrie în Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Anul acesta, cea de-a 30-a ediție a Cupei de fotbal a Studentilor din Transilvania (CFST) se va desfășura în perioada 20-22 decembrie în Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc, unde istoria fotbalului maghiar din Bazinul Carpatic continuă în perioada tradițională de iarnă.

În 2019, participanții tradiționali la CFST vor lupta din nou pentru trofeul itinerant, iar prezența jucătorilor de fotbal studenți maghiari din alte orașe al Bazinului Carpatic va fi garantată la campionatul de înaltă calitate organizat în Transilvania.

În acest an, 20 de echipe vor concura în 5 grupe, tragerea de sorți va avea loc vineri, 20 decembrie, la ora 20:00, în Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc. Sâmbătă, 21 decembrie, vor avea loc meciuri de grupă de dimineață până târziu, iar duminică va urma runda de retrogradare, urmată de înmânarea trofeului în jurul orei 17:00.

Intrarea la meciurile CFST este gratuită, iar rezultatele vor fi disponibile pe pagina de Facebook a turneului, unde – pentru prima dată în acest an – vom posta clipuri video despre goluri. Fără îndoială, recunoaștem în fața participanților la Cupa de fotbal a Studenților din Transilvania- CFST, a suporterilor entuziaști, a susținătorilor generoși și, bineînțeles, în fața presei, că nu este ușor să venim cu un text nou introductiv în fiecare an la un eveniment sportiv amator. Cu siguranță, nu este surprinzător faptul că există un pericol foarte real de alunecare spre șabloane de text și a repetărilor inevitabile. Deși putem fi de acord, că nu aceasta-adică originalitatea textului- este esența CFST. Pare clișeu, dar și aici, lucrurile se decid pe teren. Însă anul acesta, cel puțin din acest punct de vedere, avem o treabă ușoară: în 2019 e de ajuns să scriem că este o cifră rotundă, treizeci. Nimic altceva, decât că urmează al treizecelea CFST. Evenimentul, care împlinește 30 de ani de existență neîntreruptă, vorbește de la sine, nu e necesară o intrudecere specială. CFST cu numărul treizeci. Tot repetăm, pentru că este cumva incredibil dar totuși adevărat aceast triplu jubileu atins de cupa studenților. Cu siguranță putem fi mândri de această carieră extraordinară, un eveniment sportiv amator care nu înseamnă doar competiție obișnuită, care nu este doar fotbal, unde clasamentul este cel mai important, ci istoria fotbalului maghiar real, cooperarea tinerilor maghiari în Bazinul Carpatic, și crearea nenumăratelor amintiri și prietenii de durată (citat din plăcuța comemorativă de 25 de ani, plasată la intrarea în sala de sport). Fiind în ajun de sărbători, pregătim și surprize, vom răsturna un pic programul obișnuit al CFST, extinzându-l cu o retrospectivă, iar sub sloganul Mișcă-te! vom prezenta sporturi tradiționale și mai noi, spectacole interesante și invitați cunoscuți, deoarece CFST este (cu mult) mai mult decât un campionat.

Informații suplimentare legate de eveniment pot fi solicitate Forumului Tânăr din Odorhei (+40-266-213371), organizatorului principal Simó Magor (+40-786881107), precum și pe site-ul și pagina facebook al Forumului Tânăr din Odorhei, de unde se poate descărca și formularul de participare, declarația de răspundere, și acolo găsiți și regulamentul campionatului.

Organizatorii Odorheiu Secuiesc, 12 decembrie 2019 Mică istorie CFST Istoria Cupei Studențești de Fotbal din Transilvania a început în 1990 cu victoria echipei clujene Góbék. După aceasta campionatul a fost caracterizat de hegemonia timișorenilor, echipa timișoreană câștigând de șase ori din șapte ocazii (Hidegzuhany Timișoara 1991, Bolyai Timișoara 1993, Góbék Timișoara 1994-1997).

În perioada care a urmat ultimei victorii timișorene, cu o singură excepție (More Bestiarum Târgu Mureș 2002), doar echipele din Oradea și Cluj au fost victorioase.

Din 2003, cupele studențești au fost obținute alternativ de Cluj și Oradea, este de remarcat competiția echipei clujene Góbék (2005, 2007) și Zsukások din Oradea (2006, 2008,2009).

Hegemonia orădenilor a fost întreruptă de vigoarea și jocul tineretului: în 2010 și 2011 echipa Ifjúsági Sepsi a luat cu ea cupa itinerantă.

În 2012 echipa Sapientia Miercurea Ciuc a oprit echipa dublă câștigătoare, iar în 2013 echipa Ifjúsági Sepsi a câștigat cupa.

În 2014 – anul aniversar 25- am scris istorie: pentru prima dată în istoria CFST trofeul a fost ridicat de o echipă din Ungaria, a căror membri au surprins organizatorii ca niște sportivi adevărați: cupa itinerantă a fost renovată, s-a refăcut piedestalul, pe care s-au trecut numele tuturor câștigătorilor precedenți, lăsând loc următorilor 25 de câștigători.

În 2015 iar am scris istorie, după victoria din 2002 a echipei More Bestiarium cupa a revenit la Târgu Mureș, în 2016 echipa F.R.Ady și-a apărat titlul, aducând cupa la Odorheiu Secuiesc.

În 2017 am inaugurat o nouă echipă, Young Boys din Miercurea Ciuc câștigând, iar în 2018 cupa a călătorit din nou la Budapesta, în 2019 așteptăm ca echipa ELTE- BEAC să-și apere titlul.

Organizatorul primilor ani ai seriei de treizeci de ani a fost Asociația Studenților Maghiari din Brașov (BMDSZ), apoi a fost preluată de Forumul Tânăr din Odorhei (UFF) și Asociația Națională a Studenților Maghiari (OMDSZ), de la ediția a 20-a locul organizației studențești a fost luat de MISZSZ- Uniunea Organizațiilor Tineretului Maghiar.

Serialul de 30 de ani a început în decembrie 1990, în sala aporturilor din Odorheiu Secuiesc, unde se organizează de trei decenii CFST neîntrerupt, cel mai vechi și cel mai frumos eveniment sportiv amator de tineret din perioada imediat următoare schimbărilor istorice din ’89.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük