Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Akkreditált tejfeldolgozó tanfolyam

Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete megszerezte az akkreditálást a tejfeldolgozó tanfolyamra, amelyre 2018 novembere és 2019 májusa között kerül sor.

A 720 órás tanfolyam 240 óra elméleti, és 480 óra gyakorlati részből áll. Az elméleti órákra hétvégén kerül sor (pénteken és szombaton), a megyei tanács épületében. A gyakorlati oktatás régiónként történik: Udvarhely és Székelykeresztúr térségében a székelykeresztúri tejfeldolgozónál, Csík térségében a szépvízi tejfeldolgozónál, Gyímes térségben a gyimesi tejfeldolgozónál, továbbá olyan gazdáknál, akik állatokat tartanak és a tejet feldolgozzák, és akik vállalták a segítséget az oktatásban.

A tanfolyamra iratkozni november 15-éig lehet. A tanfolyam legtöbb 28 résztvevővel működik, jelenleg 23-an jelentkeztek, még van 5 szabad hely, tájékoztatott Márton István Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének elnöke.

A tanfolyam végén sikeres záróvizsgát követően a végzősök szakdiplomát kapnak, amelyet a Munka- és Tanügyi Minisztérium láttamoz. A résztvevők anyagi hozzájárulása 300-400 lej között lesz.

„Az elmúlt tíz évben 85 tejbegyűjtő központ létesült megyeszerte egyesületi tulajdonban, amelyeket Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének támogatásával szereltek fel. A Székely termék mozgalom és a havi vásárok a megye sok családjának biztosítanak munkahelyet és megélhetést, ezért is nagyon fontosnak tartjuk a tejfeldolgozó tanfolyamot. Bízom benne, hogy a fennmaradt helyeket is elfoglalják, és teljes létszámmal indulhat a képzés”, mondta Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

Jelentkezni, illetve információt igényelni az egyesület székhelyén- Csíkszereda, Szabadság tér 5, a megyei tanács 244-es irodájában, a 074 169 850, 074 122 490-es telefonszámokon lehet.

A kép egy korábbi tanfolyamon készült.

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük