Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pénzügyi oktatási tanfolyamok általános- és középiskolásoknak Csíkszeredában

A csíkszeredai általános- és középiskolások ingyenes pénzügyi oktatási tanfolyamokon vehetnek részt a Városháza által az OTP Bank Alapítvánnyal együttműködésben megvalósított programon keresztül.

A program helyszíne Csíkszereda Városháza Ügyfélközpontjában lesz, és fő tevékenységi köre a 10 és 18 év közötti diákok pénzügyi és gazdasági készségeinek a fejlesztése. A gazdasági-pénzügyi oktatás valamennyi modulja az Edutainment (játékos tanulás) módszertanán alapul, és célja a pénzügyi ábécé átadása a fiatalok életkorának megfelelő nyelvezeten.

„A jelenlegi gazdasági helyzet hatásait mindenki érzi, és ez alól a fiatalok sem jelentenek  kivételt.  Mivel a felmérések szerint a pénzügyi műveltség országos szintje elmaradt az európai átlagtól, az oktatás támogatására helyezzük a hangsúlyt. Ezért döntöttünk úgy a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatallal együttműködésben, hogy az új oktatási programmal bővítjük az OTP Bank Románia Alapítvány szolgáltatásait. Munkatársaink célja, hogy az eredményes kezdeményezések keretében a helyi diákok igényeihez igazodó tanfolyamokat biztosítsanak”– nyilatkozta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

„Kifejezetten örülök annak, hogy ez a fajta tevékenység megvalósulhat Csíkszeredában, partnerségben az OTP Bank Románia Alapítvánnyal és az iskoláinkkal, nem utolsósorban pedig köszönet illeti a szülőket is, akik belátták ennek a fontosságát. Hiszem, hogy ez valós befektetés a jövőbe, és ebből sokat nyer Csíkszereda közössége” – fogalmazott Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere.

Az új oktatási program a 2022-2023-as tanévben kezdődik. Három akkreditált oktató fog pénzügyi tanfolyamot tartani az általános iskola 5–8. évfolyama és a középiskolások számára, valamint a későbbiekben pályaorientációs képzésekre is sor kerül. Az Alapítvány célja a nem formális oktatás támogatása, és a jövőben a pénzügyi, valamint digitális oktatási és érzelmi intelligenciával kapcsolatos képzések felnőttek részére is.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.