Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Cursuri de resuscitare pentru toți angajații spitalului

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto cu caracter ilustrativ

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc derulează un curs de resuscitare de anvergură pentru tot personalul sanitar din instituție. În următoarele luni o să-și împrospăteze cunoștințele despre resuscitare în jur de o mie de angajați al instituției.

Au mai fost organizate cursuri pe secții, dar un curs așa de cuprinzător în această temă încă nu a fost derulat în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. În cadrul cursului sunt controlate și gențile de urgență și defibrilatoarele de pe secții.

„Poate să se întâmple pe fiecare secție a spitalului ca un pacient să intre în stop cardio respirator. Pentru o resuscitare reușită diagnosticul trebuie recunoscut în timp de către personal. Este important exersarea, ca membrii echipei să știe ce au de făcut și bineînțeles munca în echipă, ezitarea sau dezorganizarea costă minute prețioase. Dacă în cazul unui stop cardio respirator resuscitarea și defibrilarea se începe în primele 3-5 minute, atunci șansele de supraviețuire a pacientului sunt între 49-70 la sută. Cu fiecare minut de întârziere această șansă scade cu 12 la sută” – a explicat dr. Kacsó Jolán, coordonatorul cursului, medicul șef a Unității de Primiri Urgențe a spitalului.

Cursurile de resuscitare au început în februarie, și din două în două săptămâni participă câte o secție a spitalului, medici, asistenți, infirmieri. Pe lângă repetarea noțiunilor teoretice se face și pregătire practică, participanții la curs pot să exerseze pe manechine resuscitare.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük