Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Megkezdődött a BookFace verseny

Megkezdődött a Kájoni János Megyei Könyvtárban a BookFace verseny. Légy kreatív! Készíts te is BookFace fotót!

A Kájoni János Megyei Könyvtár BookFace fotóversenyt hirdetett 2018. november 12 és december 12 között.

A BookFace verseny lényege egy könyv borítóján szereplő emberi arc- szem, kéz, haj, vagy más testrész- és valóságos személyek közti összhang vagy hasonlóság. A játékban olyan fotókkal lehet részt venni, ahol a borítón látható arcot, kezet, szemet, vagy más testrészt behelyettesítve vagy kiegészítve, azt az illúziót kelthetjük, hogy a borító és a valóságos személy azonos.

A verseny célja az olvasás népszerűsítése, valamint az olvasók kreativitásának felfedezése.

A fotók beküldését az info@konyvtar.hargitamegye.ro e-mail címre várjuk a verseny időtartama alatt. A csatolt fotó mellé szükségszerű a résztvevő neve, életkora, valamint a fotó elkészítésének dátuma.

A nyertesek kihirdetésére 2018. december 21-én, d.u. 4 órakor kerül sor, ünnepélyes díjátadó keretében.

Az első három legjobb fotó beküldőjét egy-egy könyvjelzőcsomaggal és egy-egy 2019-es évre szóló könyvtári belépővel ajándékozzuk meg.

A versenyben életkortól függetlenül bárki részt vehet. (A beküldött fényképek számának függvényében korosztályonként csoportosítjuk a fotókat).

Szabályzat

A beküldött fotók szigorúan a résztvevők saját munkái legyenek, amelyeket 2018. november 12. – december 12. közti időszakban küldhetnek el.

Minden résztvevő egyetlen fotóval nevezhet be a versenyre. (jpeg formátum, max. 5 MB)

Minden beküldött fotó a Kájoni János Megyei Könyvtár tulajdonává válik, amibe a résztvevők a fényképek elküldésével beleegyeznek.

A Kájoni János Megyei Könyvtár nem biztosít fényképezőgépet vagy kamerát a fényképek elkészítéséhez.

A résztvevők kizárólag a könyvtár részlegein (gyerek, felnőtt, olvasóterem) megtalálható könyvek felhasználásával készíthetik el a fényképeket.

A beküldés csak a fényképen szereplő személy beleegyezésével történhet. A versenyző garantálja az ábrázolt személy beleegyezését.

Végérvényesen kizárjuk a játékból azokat a fényképeket, amelyek szexualitást, meztelenséget vagy erőszakot ábrázolnak.

Zsűrizés

A Kájoni János Megyei Könyvtár alkalmazottainak (összesen 21) szavazata alapján dől el, hogy melyik három legjobb fénykép részesül jutalomban.

A könyvtárosok olyan általános jellemzőket vesznek majd figyelembe, mint az eredetiség, kontextus és stílus, stb.

A közönség is szavazhat elektronikusan a legjobb képre. A közönségdíjas fotó készítőjét egy 2019-es évre szóló könyvtári belépővel és könyvvel ajándékozzuk meg.

 

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük