Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Miért nincs még Hargita megyének prefektusa?

Miért nincs még Hargita megyének prefektusa? Ez a kérdés aggasztja Hargita lakosságát.

Hogy lehet, hogy az új prefektus kinevezésében is Hargita ismét az ország sereghajtója? Ez egy jel lenne a megye lakói számára, hogy ott a helyük, a sor végén? Megyéjük csak az RMDSZ számára érdekes? Ha a prefektusi poszt az RMDSZ kezébe került volna, akkor a prefektus már biztosan a székében ülne, és a dolgok úgy mennének, mint a karikacsapás.

Mire gondolhatnának az itt élő emberek, mint hogy a megye más pártok számára nem érdekes. Hiába érkezett meg az USR-PLUS prefektusi pozíciója, mert úgyis az utolsó megyék között marad. Ez a sorsa, még akkor is, ha az embereknek voltak és vannak elvárásaik.

Úgy tűnik, hogy ez a helyzet azok számára előnyös, akik meg akarják mutatni, hogy az USR-PLUS-nak nincs ereje arra, hogy rákényszerítse magát, és prefektusi pozícióba kényszerítse emberét. Forrásaink szerint az RMDSZ és a PNL elégedett ezzel az állapottal.

Stratégiai hiba volt az USR-PLUS-nak való átadás? Vagy olyan stratégia volt, amely most már nem érvényes? Megszűntek azok az okok, amelyek e tárgyaláshoz és prefektusi pozíció megszerzéséhez vezettek? El kell ismernünk, hogy ez nagy siker egy RMDSZ megyében. Valószínűleg abban a pillanatban felmerült a gondolat, hogy mi következik a hivatalba lépés után. Annyira erősek voltak a cselszövések, hogy megakadályozták, hogy ez normálisan történjen, mint más megyékben, mert itt vagy másutt súlyos érdekeket érintenek? Várjunk-e újabb prefektust? Zárt ajtók mögött tárgyalnak? Mi lehet a tét? Vannak-e olyan nyomások, amelyekről RMDSZ-forrásaink mesélnek, miszerint ragaszkodnak ahhoz, hogy a prefektus egy székelyudvarhelyi ügyvédnő legyen?

Aki úgy véli, hogy az RMDSZ lemondott a Hargita megyei prefektusi posztjáról, az nem érti, hogy működik ez a megye. Talán a hargitaiak nem fognak csalódni azokban, akikben a választások előtt reménykedtek. Lehet, hogy az új hargitai prefektust nem az RMDSZ nevezi ki, az USR-PLUS kezével.

I.R.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.