Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Január 1 -jétől magasabb adók és illetékek a munkáltatók és a munkavállalók számára

 

Florin Cîțu, a miniszterelnök és a PNL elnöke, miután megválasztották a liberális párt élére, bejelentette, hogy január 1 -jétől emelkedik a minimálbér.

Mit jelent ez a növekedés valójában? Ez azt jelenti, hogy az állam nem ad semmit, hanem csak az új magasabb fizetéssel kapcsolatos adókat és illetékeket fogja beszedni mind a munkáltatótól, mind a munkavállalótól. Ez az intézkedés csak azokat a kisvállalkozásokat érinti, amelyek alkalmazottai szerény fizetésűek, és néhány tíz lejjel többet kell adniuk a munkavállalónak, de adót is fizetnek a különbözet ​​40% -ának megfelelő összegre.

És lám, egy járvány közepette, a gazdasági válság közepette, az emelkedő árak közepette a PNL bejelenti a munkáltatóknak, hogy több pénzt kell adniuk az adóba és illetékekbe, mert az a néhány tíz lej, amit egy alkalmazott kap pluszba, az az ő munkájából és a cég bevételeiből származik, nem pedig a kormány segítségéből.

Tehát a PNL kormány ahelyett, hogy liberális kormányként viselkedne egy fejletlen gazdaságú országban, és csökkentené a nagyon magas béradót, hogy a munkáltatók több pénzt adhassanak a munkavállalóknak, egy tollvonással emeli a minimálbért, hogy a munkavállaló és a munkáltató több pénzt adjon adók formájában az államnak.

A PNL kormány ahelyett, hogy több millió eurót levágna a különleges nyugdíjakból, ahelyett, hogy megadóztatná a román munkaadókhoz hasonlóan a multinacionális munkáltatókat is, ahelyett, hogy az adókat csökkentené, minél magasabb a fizetés, ahelyett, hogy megadóztatna annyi mindent, ami Romániában adómentes, a PNL kormány a magánszektorban dolgozók munkájából vesz el pénzt.

Iosub Robert
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.