Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Holnaptól lehet regisztrálni a pápalátogatásra

 

Böcskei László, nagyváradi római katolikus megyéspüspök közölte Ferenc Pápa június 1-i csíksomlyói látogatásával kapcsolatos legelső szervezési információkat. A szervezők 300.000 résztvevőre számítanak.

Ferenc Pápa szentmisét tart a csíksomlyói kegyhelyen, ahol egy hársfából készült, az emberek szerint csodatevő Mária szobor található. 1567 óta Csíksomlyón pünkösdi zarándoklatot tartanak, annak emlékére, hogy a római katolikus székelyek legyőzték a Zápolya Zsigmond János által vezetett magyar sereget, amely erővel akarta a reformációt rájuk kényszeríteni. Idén a pünkösdi búcsú kissé háttérbe szorul, mert először látogat el a csíksomlyói ferences kolostorba a Pápa. A pápai liturgiára szabadtérben kerül sor, egy természetes amfiteátrumban. Körülbelül 10 hektárnyi terület lesz elkerítve. Azokak a zarándokoknak, akik a Szentatya közelébe szeretnének lenni, online regisztráció szükséges és ingyenes belépőt kapnak. A zarándokokat arra bíztatják, hogy plébániákon keresztül regisztráljanak, mondta Böcskei László, nagyvárad római katolikus megyéspüspöke.

A regisztráció március 1-től március 31-éig tart, a pontifex.ro oldalon. A zarándokokat arra bíztatják, hogy idejében érkezzenek Csíksomlyóra. Utazáshoz használják az autóbuszokat, vonatokat, ugyanis Csíkszeredában le lesz zárva a forgalom a személygépkocsik számára. A zarándokoknál lehet kempingszék, esernyő, gyógyszer, élelem, víz-félliteres műanyagpalackban, egyházi zászló. Olyan tárgyakat, amelyek a reptéri ellenőrzésen sem mennének át, mellőzzék.

Ferenc Pápa május 31- június 2 között jön Romániába. Ellátogat Bukarestbe, Iasi-ba, Csíksomlyóra és Balázsfalvára.

Forrás: rfi.ro

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.