Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

De unde vine ”combustibilul” pentru termoficarea din Gheorgheni

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Vă spuneam că am aflat pe surse de originea foarte ciudată a unor transporturi de rumeguș care ar fi fost folosit la instalația de termoficare din Gheorgheni.
Sub rezerva unei informații venite pe surse și greu de verificat, am aflat că firma E-star, care asigura încălzirea din Gheorgheni, cumpăra rumegușul tocmai de la o firmă de la Cluj. De ce ar fi făcut cineva o asemenea manevră atâta timp cât în jurul localității Gheorgheni sunt munți de rumeguș e greu de spus, dar suspiciunea ar fi ca acest combustibil rezultat din debitarea lemnului ar fi venit doar în acte, în realitate treburile stând astfel. După cum vă spuneam, a fost imposibil de verificat această informație, dar în schimb am putut verifica ce este cu firma suspicionată de aceste manevre.
Firma se numește FAAPRITEK SA ,are ca administratori persoane fizice, două nume sonore BORBELY ANDOR din România și SOOS CSABA din Ungaria și un administrator persoană juridică din Ungaria RFV REGIONALIS FEJLESZTESI BERUHAZO TERMELO ES SZOLGALTATO NYRT. La asociați, aceeași surpriză: asociat persoane fizică SOOS CSABA din Ungaria și asociat persoană juridică E STAR ALTERNATIV ENERGIASZOLGALTATO NYRT tot din Ungaria.
Deși are doar doi angajați, firma FAAPRITEK din Gheorgheni contrazice tot ce știam noi despre mersul afacerilor și a economiei din Gheorgheni, un oraș de oameni și patroni săraci. Ei bine, firma în discuție a avut o cifră de afaceri, cumulat 2013-2014, de aproximativ 3.000.000 lei iar pe anul 2014 a înregistrat un profit de 148.077 lei și datorii de 1.211.711 lei.
Studiind conexiunile firmei FAAPRITEK SA, doar la nivelul orașului Gheorgheni am găsit că desigur are elemente de conducere comună cu E STAR CENTRUL DE DEZVOLTARE REGIONALA SRL dar și cu alte firme, cum ar fi de exemplu META GLOB SRL care are ca asociat și administrator pe BORBELY ANDOR, TERMOENERGY SRL cu acționar E-star și administrator DACZ GABOR care este asociat în firma PLATFORM ADVANTIGE SRL, un nume celebru SZABO CSABA ISTVAN, nume de care noi știam că se ”îndrăgostise” DNA-ul după ce Garda Financiară din Constanța a spus că individul a produs un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 49.767.887 lei, adică peste 11 milioane de euro.
Încrengătura de firme din care face parte E-starul din Gheorgheni este atât de complexă încât echipa noastră de investigații jurnalistice lucrează de o săptămâna la schema acestei caracatițe și încă nu a terminat. Nu știm la ce caracatiță lucrează instituțiile din Harghita, dar, ca să fim sinceri, nici în restul țării instituțiile statului nu se dovedesc a fi mai vioaie, mai ales când numele implicate sunt foarte sonore.
Noi încă așteptăm cu mare interes ca cetățenilor din Gheorgheni să li se permită conectarea individuală la gaz.

Pe același subiect :

Cum s-a născut E-STAR, CENTRUL DE DEZVOLTARE REGIONALĂ
Ministrul Dezvoltării din Guvernul Ungariei implicat în afacerea E-star din România?
” Operațiunea E-star ” se desfășoară în continuare sub nasul instituțiilor statului din Harghita
Locuitorii din Gheorgheni nu se pot racorda deși au gaz în localitate
Cum va rezolva primăria Gheorgheni problema încălzirii în aceasta iarnă?
2 comentarii la “De unde vine ”combustibilul” pentru termoficarea din Gheorgheni

  1. Pop Ioan

    Ce coincidente domnule? Povesti. Furaciune cat casa. Si altii dorm pe ei in loc sa-i lege ca in alte locuri din tara. Domnule e asa mizerie si coruptie in Harghita asta, ca te iei cu mainile de cap. Si uite-asa s-a dus si proverbiala corectitudine a maghiarilor. Sefii lor politici nu sunt cu nimic mai prejos decat ai romanilor, sunt in cardasii comune, dar ii intoxica pe ai lor ca sunt mari luptatori pt dreptate si bine. Da, pentru binele lor si doar atat.
    E cazul sa se mai trezeasca lumea din adormire, ca mintenas ne vand si perna de sub cap si nu ne dam seama.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.