Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Román Jégkorong Szövetség döntése, miután a válogatott játékosai elénekelték a székely himnuszt

A Román Jégkorong Szövetség szerdán hozta nyilvánosságra azokat a döntéseket, amelyeket azután hozott, hogy a válogatott játékosai elénekelték a székely himnuszt a Magyarországgal játszott mérkőzésen. Az intézmény közleménye szerint a Fegyelmi Bizottság további felvilágosítást kért Eduard Novák sportminiszter és Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter incidens után tett nyilvános nyilatkozataival kapcsolatban. Szintén a szövetség képviselői azzal vádolnak, hogy csak Sepsiszentgyörgy, Gyergyószentmiklós, Marosvásárhely és Csíkszereda városokban épültek jégpályák, míg az ország más területein a sporttevékenységhez szükséges infrastrukturális beruházásokra nem jutottak források.

A botrány azután kezdődött, hogy a román jégkorong-válogatott több játékosa a magyar válogatott szurkolótábora elé mentek, a ljubljanai világbajnokságon a Magyarországgal játszott meccs után, és közösen elénekelték a székely himnuszt. A találkozó 4-2-re végződött Magyarország előnyére.

A közlemény itt olvasható.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.