Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Fontos döntések a biztonságos tanévkezdés mellett

Illusztráció/ Economica.net

Csíkszereda önkormányzatának mai, szeptember 11-i soron kívüli ülésén az oktatás biztonságossága, a piaccsarnok fűtésrendszerének fejlesztése és a labdarúgó stadion tervezett új lelátójának megvalósítása felé is fontos előrelépések történtek.

A költségvetés módosításával újbóli összegeket csoportosítottak a tanügyi intézmények számára annak érdekében, hogy a tanév a lehető legbiztonságosabb körülmények között indulhasson. Terembérlésre, tanulókat szállító autóbusz bérlésére, eszközvásárlásra, javítási munkák fedezésére különítettek el összegeket.

Elfogadták továbbá a piaccsarnok fűtésrendszerének korszerűsítését megalapozó dokumentáció módosítását. A standok átszervezése miatt több fűtőtestre lesz szükség, emellett egy újabb tűzcsapot is be kell üzemelni. Emiatt a becsült költségek is növekedtek, 332,5 ezer lejre.

A városi stadion nyugati lelátója építésének előfeltétele, hogy egy érintett önkormányzati területet közérdekűvé minősítsék. Erről is határoztak a képviselők.

A jégkorong és a futball támogatása azonban nem került napirendre. A támogatási szándékot a jogszabályok be nem tartása gátolja, és a következő héten az érintettek megpróbálnak megoldást találni, és egy rendkívüli ülésen újra megvitatják őket.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük