Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Fontos döntéseket hozott Csíkszereda helyi tanácsa

Csíkszereda Önkormányzatának képviselő-testülete augusztus 8-án, hétfőn rendkívüli ülésén elfogadta a város területén található informális településekkel kapcsolatos intézkedési tervet, beleértve a roma csoportok által elfoglalt területeket is. Ezen kívül az elfogadott döntések között szerepel egy épület rendeltetési helyének megváltoztatása, illetve néhány korábbi döntés módosítása.

A város közigazgatási területén található Somlyó 33-as, illetve a Tavasz utca I-es és II-es településekként ismert roma exklávékat illető, informális településekre vonatkozó önkormányzati döntéshozatal lehetővé tette ezen települések esetében a vonatkozó adatlapok és intézkedési tervek elfogadását, az intézkedések gyakorlatba ültetésének elkezdését.

Jóváhagyták a Hajnal utca 34. szám alatti ingatlan rendeltetésének megváltoztatását is. Mivel az önkormányzat eredeti terve szerinti krízisközpont nem valósítható meg, az ingatlan hasznosítására a haszonbérbe adás kínál megoldást. Az egyik lehetséges megoldás az Eco Csík Kft. által kialakított munkapont lehetne, ahol újrahasznosítható hulladékgyűjtő központot, valamint a csúszásgátló anyagok ideiglenes tárolására szolgáló raktárt működtetne.

A tanácsosoknak két, korábban jóváhagyott határozatot is módosítaniuk kellett. Egyrészt aktualizálni kellett a helyi tömegközlekedést kiszolgáló gázüzemű autóbuszok számára szükséges telephely, javítóműhelyek és egy üzemanyagtöltő állomás, amelyek mindegyike ugyanannak a projektnek a szerves részét képezi, kialakításának költségeit. A mobilitási terv részét képező beruházás utóbbi két közbeszerzési eljárása is sikertelenül végződött: nem nyújtottak be ajánlatot, az indoklás az odaítélési dokumentációban szereplő munkálatok költségei, amelyek az elmúlt hónapokban jelentősen megnövekedtek.

Ugyancsak ezen a rendkívüli ülésen a közvilágítás energiahatékonyabbá tételét célzó pályázat dokumentációját is aktualizálni kellett. A Környezetvédelmi Alaphoz benyújtandó pályázathoz már a tavaly elkészült a dokumentáció, de az energiaárak és nyersanyagárak változása miatt módosítani kellett az összeget. Csíkszereda a maximális támogatási összegre, 5 millió lejre pályázik, ezt az összeget pedig további 2,8 millió lejjel egészíti ki az önkormányzat annak érdekében, hogy a meglévő 2456 darab régi égőt korszerű, szabályozható fényerejűre cserélhessék, illetve távvezérlést rendeljenek hozzá. A becslések szerint ez a beruházás három év alatt megtérül.

  • Csíkszereda Polgármesteri Hivatala sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.