Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Deciziile de carantinare sau izolare emise de DSP pot fi contestate în instanță în 24h de la comunicare

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: Mediafax

 

 

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) informează că deciziile de carantinare emise de către Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) pot fi contestate în instanță.

Conform art 17 al Legii 136/2020, orice persoană care se consideră vătămată printr-o astfel de decizie o poate contesta la instanță, în termen de 24 de ore de la comunicarea deciziei.

Decizia DSP se atacă la judecătoria în a cărei circumscripție domiciliază sau își are reședința persoana ori la judecătoria în a cărei circumscripție este situat spațiul sau unitatea sanitară în care este carantinată sau, după caz, izolată.

Prin contestație se poate solicita anularea actului administrativ contestat, revizuirea sau încetarea măsurii, iar această cerere este scutită de plata taxei judiciare de timbru. Cererile se judecă de urgență.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük