Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Definitivat 2021/Harghita: Rezultatele obținute la examen după contestații

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Ministerul Educației a publicat miercuri, 28 iulie, rezultatele finale la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2021).

În județul Harghita, rata finală de promovare  este 75,78% (în creștere cu 3,12%, comparativ cu rezultatele inițiale – 72,66%).

Astfel, după evaluarea contestațiilor depuse (29), 97 de candidați au reușit să obțină medii mai mari sau egale cu 8 (opt), în condițiile în care, după afișarea primelor rezultate, fuseseră declarați promovați 93 de candidați.
Conform legislației în vigoare, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.
La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 133 de candidați (96.37 %). Dintre aceștia, 5 candidați s-au retras, nici un candidat nu a fost eliminat pentru fraudă.
Astfel, din totalul celor 128 de candidaţi cu lucrări evaluate inițial, în urma soluționării contestațiilor 97 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10 (93 la prima afișare). Dintre aceștia,un candidat a fost notat cu 10, iar 10 candidați cu note între 9,50 și 9.99.
De asemenea, 31 de candidați au primit note între 5 și 7,99 (contestațiile au generat modificări de note pentru 4 candidați). Nu au fost candidați cu note sub 5.
Cadrele didactice care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.
Afișarea rezultatelor finale a avut loc atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat.

  • informații furnizate de ISJ Harghita

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük