Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Véglegesítő vizsga 2022, Hargita megye. Közzé tették a végleges eredményeket

 

Az országos tanügyi véglegesítő vizsga végleges eredményeit 2022 augusztus 4-én tették közzé a vizsgaközpontokban, valamint a külön honlapon.

Az eredmények itt megtekinthetők.

Hargita megyében a fellebbezések után az átmenési arány 65,9%-os.

Összesen 91-en vizsgáztak sikeresen, 47 személynek nem sikerült a vizsgája. 12 darab 9,50 és 9,99 közötti osztályzat van.

Az óvások megoldása után Hargita megyében továbbra is egyetlen 10-es osztályzat maradt, kivitelezője Ambrus I. Dorottya, magyar anyanyelv és irodalomból.

Az írásbeli vizsga ezen kiadására 139 jelölt iratkozott be. Egy személy visszalépett. Egyetlen jelöltet sem távolítottak el csalás miatt. A javítóközpontokban nem töröltek egyetlen dolgozatot sem.

A sikeres minősítéshez a vizsgázónak legalább 8-as átlagot kell elérnie, amelyet az összes vizsgateszten szerzett pontszámok súlyozott átlagaként számítanak ki, beleértve az írásbeli tesztet is. Az írásbeli vizsga érdemjegyének 70%-os súlya van a végső átlag számításánál, aminek legalább 8-nak (nyolcasnak) kell lennie a sikeres vizsgához.

információforrás: Oktatási Minisztérium

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.